Законът за КПКОНПИ беше обсъждан на много широко ниво. Присъствах

...
Законът за КПКОНПИ беше обсъждан на много широко ниво. Присъствах
Коментари Харесай

``Поведението на ИТН е разбираемо - мафията губи държавата`` -

" Законът за КПКОНПИ беше обсъждан на доста необятно равнище. Присъствах на полемиките за този закон. Това, което се случваше, беше, че имаше проведени срещи на съдружните сътрудници, на които да седнем и да си кажем: " За този член мисля по този начин, дано да прибавим този член ". Има Такъв Народ просто не идваха. Те не участваха в целия развой. Не желаеха може би. Смятам, че имат своите терзания може би свързани с антикорупция на някои от техните настойници. От друга страна, считам, че има връзка сред , Има Такъв Народ и обстановката сега. Тяхното държание за мен е разбираемо - мафията губи страната . "

Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Михал Камбарев в изявление за Българска национална телевизия през днешния ден, запитан за острата реакция на някогашните съдружни сътрудници в ръководството от " ИТН " против импортирания за разискване проектозакон за КПКОНПИ и други начинания на Политическа партия.

За " Капитан Андреево "

Избухналия, където частна компания години наред ревизира храните, Камбарев разяснява по този начин:

" Проблемът е полурешен. Мафията, на която сме взели този бизнес, се пробва по всякакъв начин да си върне бизнеса. Това е изцяло разбираемо. " Капитан Андреево " е вторият по натовареност пункт в света, най-натовареният в Европа. Имайки поради, че това е входната врата към Европа, уповавам се сами всички можем да разберем какъв брой значима, стратегическа е тази граница и в случай че мафията я има, тя може да вкарва в Европа каквото си пожелае - от опиати през хора, без никакъв надзор. Нормално е там борбата да е голяма и сега тя се води.

Опитаха се да подкупят първо Даскалов, по-късно зам.-министъра Христанов. За мен тези двама индивида са герои. Първо се пробваха да ги подкупят, не стана. След това се пробваха да ги заплашат. Видяха, че и по този начин не става. В момента мафията засилва безусловно всичките си бутони и това е повода (да се иска) държавното управление да падне ".

Според Камбарев обаче обстановката е " по-скоро оптимистична " , тъй като " след изтеглянето на Има Такъв Народ към този момент ни олекна . Няма кой и какво да ни стопира. Да, продължаваме да търсим 12 депутата, които да ни поддържат, само че съм оптимистично надъхан, че ще се намерят, заради естеството на гласуванията, които предстоят. Всеки може да приказва със прилежащия народен представител и да му каже: " Ей, виж, предстоят доста значими гласувания ".

Според него най-важното в този момент е утвърждението на актуализацията на бюджета , а не изборът на нови министри на мястото на четирите места, които ще бъдат овакантени от хората на Има Такъв Народ. 

" Имаме доста по-горещи картофи във фурната - сподели той за възможните нови имена на министри. - Трябва да намерим задоволително гласове първо за бюджета. Ако намерим задоволително гласове за бюджета, това значи, че ние към този момент имаме болшинство, което значи, че можем да продължим с останалите промени. "

На този стадий ръководещите договарят за поддръжка единствено с депутати от Има Такъв Народ

" Диалогът се води на тази база: не " Дайте да намерим два гласа ", а " Това съгласно теб свястно ли е, би трябвало ли да се поддържа? ", " Реформата в КПКОНПИ би трябвало ли да се поддържа? Важно ли е за теб? ", " Това, което се случва на границата тормози ли те? Смяташ ли, че би трябвало да се борим с него? ", изясни Камбарев и още веднъж сподели, че е оптимист и счита, че в Има Такъв Народ има депутати, които в действителност са повярвали в концепцията, че би трябвало да работим за тази страна.

Евентуалното разединение на депутати от парламентарната група на Има Такъв Народ не ги прави предатели, счита той.

" Не ги назовавам " предатели ", а " народни представители ". Това, че твоята мисъл към този момент е друга от тази на твоята парламентарна група не би трябвало да те лимитира да направиш верните заключения. Смятам, че противоположното е притеснително - в случай че имаме едни парламентарни групи с едни водачи, които постановат мнение на хората, които са вътре. Това е по-опасното за мен. "

Законът за КПКОНПИ

" Вече е входиран законът за КПКОНПИ. С Демократична България сме в доста положителни връзки. В непрекъснат разговор сме. Те работят доста интензивно и по други планове, с които дружно работим. Всичко е изкомуникирано, там няма никаква драма - увери Камбарев. - Българска социалистическа партия също ще ни поддържа, за личността на Бойко Рашков също. "

Според него кандидатурата на вътрешния министър за началник на Антикорупционната комисия е " извънредно добра, заради историята, която има ".

" Първо, Бойко Рашков беше индивидът, който се изправи и до известна степен спря купения избор . Досега никой не е имал смелостта да го направи. Бойко Рашков се изправи против високите етажи на властта. Той арестува Борисов. За мен той се е потвърдил, има храброст и предпочитание да се бори ", сподели Камбарев.

За него решението за ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов е било вярно и взето на база доказателства. Съдът го анулира, само че това решение не е дефинитивно, чака се горна инстанция, защото сега се апелира, напомни депутатът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР