Законът за извънредното положение е полезен. Действително важните неща в

...
Законът за извънредното положение е полезен. Действително важните неща в
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Рано е да се каже дали мерките срещу спекулата са правилни или не

„ Законът за изключителното състояние е потребен. Действително значимите неща в този закон са периодите във връзка с жителите плюс доста детайлна уредба на тяхните трудови и осигурителни права. Това изпитание има правно значение и е в употребява и отбрана и на правата, и на здравето на жителите “. Това съобщи в ефира на Нова телевизия правосъдният министър Данаил Кирилов.

Изказването му идва часове преди Народното събрание да се събере на изключително поради частичното несъгласие на президента върху част от Закона за ограниченията при изключително състояние. В неделя Румен Рудев нападна глобите за подправени вести, свързани с COVID-19,  и текстовете против спекулата. Още тогава обаче стана ясно, че държавното управление и ГЕРБ са съгласни с това те да отпаднат.

„ Ако ГЕРБ бере негативи, аз поемам виновността за това. В рамките на пленарния спор, на третото предложение на Българска социалистическа партия за спекулата аз се намеси и помолих управлението на парламентарната група да разиска опцията да изиска прегласуване на текста. Поради това, че аз мислех, че приехме в рационална степен второто предложение на Българска социалистическа партия, което касаеше член 225 от Наказателен кодекс. В дебата те внезапно се разграничиха и споделиха – „ Не, това не е нашият текст. Това е текст на ГЕРБ и е признат от Правна комисия “, изясни министър Кирилов.

Относно текстовете за спекулата, съгласно правосъдният министър към момента е рано да се твърди дали ограниченията са верни или не, защото това ще се разбере едвам откакто бъдат приложени на процедура.

„ Не е вярно да се нормират и поставят тавани на цени. Действително това е различен тип стопанска система. Ако в това състояние съхраним пазарната стопанска система, това би било ужасно. Това беше най-работещото предложение на Българска социалистическа партия “, сподели още министър Кирилов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР