Законът за изкуствения интелект на ЕС все още не е

...
Законът за изкуствения интелект на ЕС все още не е
Коментари Харесай

Политика на ЕС. „Потенциално катастрофално“ за иновациите: Техническият сектор казва, че Законът за ИИ на ЕС отива твърде далеч

Законът за изкуствения разсъдък на Европейски Съюз към момента не е подложен в камък и европейските избори могат да разклатят нещата. Но за момента софтуерната промишленост се притеснява, че законът може да задуши конкуренцията. Междувременно художниците и създателите се оказаха по-гостоприемни.

Приет след маратонски 36-часови договаряния този месец, Законът за ИИ на Европейски Съюз е приветстван като исторически, само че реакциите от страна на софтуерния бранш на континента, правозащитни групи и политици са смесени.

Европейският съюз се съгласи с първия в света набор от краткотрайни правила за контролиране на изкуствения разсъдък (AI) късно предишния петък, само че детайлностите по законодателния текст към момента се обясняват, преди да бъдат сложени в камък.

Правилата категоризирайте AI приложенията в четири равнища на риск и наложете най-строгите правила за високорисков и неразрешен AI.

Една от пречките, които доведоха до договарянията, беше по какъв начин ще бъдат главните модели, технологията, к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР