Законът за хората с увреждания е на финалната права. Правителството

...
Законът за хората с увреждания е на финалната права. Правителството
Коментари Харесай

БСП предлагат максималният осигурителен доход да се увеличи десетократно

Законът за хората с увреждания е на финалната права. Правителството сподели ангажираност във връзка с политиката за интеграцията на хората с увреждания. Смятам, че би трябвало да има квоти за работодателите, тъй като е доста значима социализацията и интеграцията на хората с увреждания. Това може да стане единствено по този метод. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Няма кой знае какъв брой огромна горделивост от крайния вид на закона, тъй като се приготвя отдавна. От Българска социалистическа партия също считаме, че би трябвало да има квоти. Новото в закона е, че са въведени наказания за работодателите, които не наемат хора с увреждания. Законът не е това, което чакаха хората. Те се тормозят, че ще им се лишават права “. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков.

По думите на депутата от ГЕРБ, майките на деца с увреждания утвърждават този вид, защото е признат с болшинство на Националния съвет.

От Българска социалистическа партия прецизират, че той не урежда в цялостна степен правата на всички майки на деца с увреждания. По думите на Гьоков има чувството, че парите се разпределят неравномерно и в нереформирана обществена сфера.

По отношение на тавана на пенсиите, депутатите влязоха в вербален спор. „ С увеличението на оптималния застрахователен приход ще има по-голяма опция за по-високи пенсии “, съобщи Ангелова.

Гьоков уточни, че работодателските организации стачкуват от метода, по който това се прави.

„ Вие кои ползи защитавате - на служащите или на работодателите “, отвърна го депутатът от ГЕРБ.

„ Управляващите вършат всичко по този начин, все едно дават пари на плебеите. Правилна е посоката на увеличение на оптималния застрахователен приход. Той би трябвало да се усили даже десетократно. В момента крачката е вярна, само че незадоволителна “, акцентира Гьоков. Тук Ангелова добави, че в случай че това се направи работодателите биха го раздрали.

От Българска социалистическа партия подсетиха, че пенсионерите провеждат на следващия ден митинг. „ Има два милиона за саниране, само че няма един милион за нарастване на пенсиите “, означи депутатът от Българска социалистическа партия. Ангелова отговори, че това предложение е нереалистично. Тя добави, че ограниченията на държавното управление са реалистични.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР