Законът за езиците не противоречи на Конституцията. Никой не може

...
Законът за езиците не противоречи на Конституцията. Никой не може
Коментари Харесай

Заев: Никой не губи от Закона за езиците, да отхвърлим разделението


Законът за езиците не опонира на Конституцията. Никой не може да бъде над Основния закон. Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев.

В послание към нацията той прикани македонските жители да отхвърлят политиките на разделения, раздори и спорове, които блокират промените.

„ Тази наша европейска политика получи поддръжката на болшинството жители на последните парламентарни и локални избори. Това е политиката Македония - страна на всички жители. Ние сме за политики, които трансформират Република Македония в гражданска страна на всички, които живеят на нейната територия “, посочи Заев.

С равнене на правото на приложимост на езиците никой не губи, безапелационен е министър председателят. Според него по този начин се основават условия за по-добра връзка сред жителите и институциите, а това е симптом за цивилизованост.

„ Сега е времето да отхвърлим политиките на разделения, раздори и спорове, които опонират на нашите и европейските полезности. Нашата задача и отговорност са ползите на всички жители без изключение. Няма рационално опрощение на блокирането на политическите процеси и институциите, като Народното събрание. Вместо това, време е политиците да поемат отговорността, която имаме пред жителите, и да изпълним промените. Време е за промени, време е за развиване на Република Македония в полза на всички жители “, сподели Заев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР