Законът за държавния бюджет залага промяна, която засяга шофьорите, а

...
Законът за държавния бюджет залага промяна, която засяга шофьорите, а
Коментари Харесай

Предложение: И работодателите да връчват фишове за пътни нарушения

Законът за държавния бюджет залага смяна, която визира водачите, а задачата е по-голяма събираемост на санкциите. Тя планува с изключение на Министерство на вътрешните работи и работодателят да може да ни връчи фишовете за пътни нарушавания.

Той подсигурява растеж на пенсиите с 12%

Според притежатели на компании по този метод се вменяват спомагателни отговорности на бизнеса, за които те ще би трябвало да наемат още служащи.

Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев пък дефинира предлагането като „ безразсъдно “. „ Грубо казано нелепости. Не може един шеф да желае от подчинената му шивачка да си заплаща санкциите към страната. Има държавни институции. Това е поверителна информация “, разяснява Тенев. 

Санкцията е в размер на 800 лв.

Предлага се още фишовете да могат да бъдат изпращани и по електронен път. От Министерство на вътрешните работи към този момент не разясняват предложенията си. Направи го финансовият министър Асен Василев: „ В момента събират под 50% от санкциите и фишовете. Според мен всичко, което може да увеличи събираемостта от нарушителите, би трябвало да се приложи. Ние се борим да се направи електронно връчване, това е ефикасна мярка “.

В бюджета има ограничения, свързани със събираемостта, с цел да се виждат касовите наличия на месечна основа, посочи финансовият министър

А в случай че откажем да вземем санкцията си, то тогава индивидът, който се е опитал да ни я връчи, ще би трябвало да върне разписката в Министерство на вътрешните работи. За това обаче са нужни два подписа – неговия и този на очевидец.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР