Законът за частната охранителна дейност е абдикация на държавата от

...
Законът за частната охранителна дейност е абдикация на държавата от
Коментари Харесай

БСП: Законът за частната охранителна дейност е абдикация на държавата от грижата за гражданите


Законът за частната охранителна активност е абдикация на страната от грижата за българските жители, ръководещ ите търгуват със сигурността. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Тодор Байчев в декларация от името на ПГ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Байчев акцентира, че Народното събрание е сърцето на българската държавност и е институция, която е призована да подсигурява демокрацията.

„ Управляващите постоянно не помнят основите върху, които би трябвало да градим активността си и още по-често трансформират Народно събрание в орган, който прокарва нечии непознати или частни ползи “, безапелационен бе Байчев.Той съобщи, че това граничи с политически нарцисизъм.

„ Това точно е казусът на Министерство на вътрешните работи. Този състав на държавното управление - сред ГЕРБ и Оперативна програма са първите, които си разрешават да раздържавяват Министерство на вътрешните работи, да търгуват с най-ценното на българските жители – сигурността “, сподели Тодор Байчев.

Според него Законът за частната охранителна активност е един от най-опасните прецеденти в актуалното законодателство.

„ Той е една врата към връщане на добре познатите охранители от първите години на прехода. По този закон към този момент са се изказали Прокуратурата и Президентството. В политически проект Законът за частната охранителна активност е абдикация на страната от грижата за българските жители “, сподели депутатът от Българска социалистическа партия.

Байчев бе безапелационен, посредством този закон изрично се легитимира безотговорността и безспорната уязвимост на това ръководство.

„ Законът дава в ръцете на кметовете нов запас за наливане на пари в публични поръчки и частни компании. Този закон е изключителна засегнатост към чиновниците на Министерство на вътрешните работи “, сподели още Тодор Байчев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР