Законът се е стоварил с цялата си строгост върху 34-годишен

...
Законът се е стоварил с цялата си строгост върху 34-годишен
Коментари Харесай

Заради проиграни 2500 лв. от картата на позната - мъж ще лежи ефективно в затвора

Законът се е стоварил с цялата си суровост върху 34-годишен от Кубрат, който употребявал дебитната карта на своя позната. Той заложил в хазартен уебсайт един път 500 лева, а като ги изгубил - други 2000 лева Изгубил и тях и се покрил.

За триумфа се похвалиха от Окръжна прокуратура-Варна (не от районната!). С.Ч. ще лежи дейно „ отнемане от независимост “ за период от две години при първичен непоколебим режим, също така ще плати глоба 5000 лева и още 376,50 лева разходи.

Лоша смешка му изиграло, че закононарушението хем е " продължавано ", хем е осъществено, до момента в който бил в изпитателен период от остаряла условна присъда и по тази причина ще му се прибавят още 8 месеца затвор от нея.

Изключително " комплицираното " незаконно действие било разкрито, след като потърпевшата получила позвъняване от чиновник на банката, която я обслужва. Така тя схванала какво се е случило с парите й. А откакто С.Ч. усетил, че е оголен, " напуснал дома й и спрял да дава отговор на позвъняванията й ".

Ето и прессъобщението на прокуратурата от през вчерашния ден:

Мъж, употребявал непозната банкова карта на своя позната за онлайн
залагания, беше наказан дейно по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна

По обвинителен акт, импортиран в съда от Окръжна прокуратура–Варна, 34-годишен мъж от град Кубрат, употребявал непозната банкова карта без единодушието на притежателя й, при изискванията на продължавано закононарушение, беше приет за отговорен и получи дейно наказване. С.Ч. бе наказан с „ отнемане от независимост “ за период от две години при първичен непоколебим режим на изтърпяване и с санкция в размер на 5000 лв..

В тежест на подсъдимия са и направените по делото разходи в размер на 376,50 лв..

Тъй като закононарушението е осъществено в изпитателния период на предходни осъждания, съдът приведе в осъществяване и отсрочено общо наказване в размер на 8 месеца „ отнемане от независимост “, което също следва да бъде изтърпяно при първичен непоколебим режим от 34-годишния мъж. 

В средата на месец май 2021 година С.Ч. дошъл във Варна, като потърсил своя позната, където да отседне. По време на престоя си в дома на дамата, подсъдимият съумял да се снабди с информация за банковата й карта, като я подвел, че дължи пари на щерка й и желае да й ги преведе.

Вместо това мъжът се възползвал от информацията без знанието и единодушието на притежателката на платежния инструмент, правейки
залог в размер на 500 лв. в уебсайт за хазартни игри. Загубил сумата, само че решил да опита още веднъж, като този път заложил 2000 лв. от сметката на дамата. Загубил и тях.

Скоро след непозволеното потребление на банковата карта, пострадалата получила позвъняване от чиновник на банката, която употребила. Така тя схванала какво се е случило с парите й. А откакто С.Ч. усетил, че е оголен, напуснал дома й и спрял да дава отговор на позвъняванията й.

Присъдата предстои на въззивна инспекция в 15-дневен период от Апелативен съд–Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР