Законът предвижда съответните начини, по които това може се случи.

...
Законът предвижда съответните начини, по които това може се случи.
Коментари Харесай

Адв. Симеонов: 100% съм сигурен, че Божков разполага с постановление за привличане като обвиняем

" Законът планува съответните способи, по които това може се случи. По условията на Наказателно-процесуален кодекс, разпитът е наложителен, откакто му е предявено обвиняването ", това съобщи юристът Константин Симеонов пред предаването " ЕвроДикоФ " във връзка неналичието на разпит на Васил Божков от страна на прокуратурата посредством видеоконферентна връзка.

" Очевидно е, че обвиняването на Божков е предявено ", безапелационен беше той.

Той даде образец с Цветан Василев, за който неговия бранител, който е Симеонов три пъти е изискал някогашният банкер да бъде разпитан с видеоконферентна връзка.

" Прокуратурата ни отхвърли, тъй като това щяло да попречи на разкриването на обективната истина по делото. В постановлението не пишеше нищо повече. Нямам визия по какъв начин обясненията на един обвинен може да попречат на откриване на обективната истина ", съобщи юристът.

" Всеки обвиняем може да изиска прекъсване на разпит на очевидец или експерт, с цел да даде показания, а съдът не може да му попречи по никакъв метод ", посочи адв. Симеонов.

" Първо законът разрешава, стига да има предпочитание. За жал такова в прокуратурата няма ", безапелационен беше той за вероятен разпит на някогашния хазартен необут, който да бъде онлайн.

" В закона на никое място не написа, че постановлението за привличане би трябвало да бъде връчено против автограф. В дадения случай, доколкото ми е известно първичното обвиняване на Божков е връчено на публичен бранител. Повече от 100% съм сигурен, че Божков разполага с това разпореждане за привличане ", безапелационен беше Константин Симеонов.

" По делото КТБ има доста сигнали, които касаят хора за тежки закононарушения, само че те потъват в прокуратурата. Лично от Цветан Василев съм носил няколко сигнала, само че за тях няма нито ред. Предполагам, че сигналът на Васил Божков е прикачен към неговото дело, само че той е считан за хартия без стойност ", сподели още той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР