Законът позволява в нотариалния акт за имот да се впише

...
Законът позволява в нотариалния акт за имот да се впише
Коментари Харесай

Измама е в нотариалния акт да е вписана данъчната оценка, а да се плати друга цена, обяви адвокат

Законът разрешава в нотариалния акт за парцел да се впише данъчната оценка, само че не и да е вписана данъчната оценка, а платената цена да е по-голяма. Това е данъчна машинация.
 Българска социалистическа партия: Цветанов освен да даде оставка, да напусне политиката!  Цачева подава оставка като министър на правораздаването поради абсурда с жилището  В пика на абсурда с жилищата Цветанов отпътува за Съединени американски щати
Това заяви адвокат Михаил Екимджиев пред bTV във връзка със абсурда с евтините жилища. 

От " Артекс " оповестиха, че Цветан Цветанов не е купил жилището на посочената в нотариалния акт цена, а това е данъчната оценка. По думите им той в действителност е заменил жилището за два по-малки - приключени и обзаведени, и е доплатил. 

Адвокат Екимджиев уточни, че практиката в нотариалния акт да се вписва данъчната оценка, а действително да се заплаща по-висока цена е машинация. " Тази машинация против страната всеобщо се практикува дотам, че към този момент се счита за обикновено ", уточни той и прикани тази опция да се анулира или да се следи прецизно дали фактически има разминаване в посочената платената суми за даден парцел.

По думите му индикация за неправда в договорката е и че компания, която строи стотици жилища в София, се е съгласила да придобие още два и се е съгласила на замяната. Той е безапелационен, че няма логичност една строителна компания да има такава процедура и да се съгласява на такава договорка.

Той напомни, че преди няколко години ръководителят на ПГ на ГЕРБ беше забъркан и в различен скандал с жилища.

„ Знаем за абсурда преди няколко години за шестте жилището – за два от тях получихме нелепи пояснения за наивници, това беше фарс. Надявам се този път да не се стигне до фарс, а да бъде нещо по-близо до покруса за участниците в този безразсъден театър ”, сподели Екимджиев.

Според адвоката скандалът е толкоз огромен, че ГЕРБ нямат потребни ходове. „ Зад тази първична реакция се крие едно фундаменталното недоумение, както на тяхната роля, по този начин и ролята на публицистиката – да бъде посредник сред обществото и властта ”, разяснява той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР