Законът не се спазва в България, това е лицемерие, това

...
Законът не се спазва в България, това е лицемерие, това
Коментари Харесай

Валери Симеонов за пушенето: Законът не се спазва в България, пуши се навсякъде

Законът не се съблюдава в България, това е двуличие, това е лицемерие, пуши се на всички места. Това разяснява в предаването " Още от деня " вицепремиерът Валери Симеонов. Засилили сме глобите, само че когато един закон е лишен от основа и причинно-следствена взаимозависимост и основателност - той не се съблюдава, добави той.

Аз съм непушач и НФСБ сме предложили един закон, в който непушачите да имат опцията да бъдат в помещение, където не се пуши, да им мирише на цигари, акцентира той. Сега на всички места е царството на тютюнопушенето, разяснява Симеонов.

Той изясни, че не познава човек, който да е затворил заведението си, тъй като е трябвало да забрани пушенето, само че познава хора, които се " движат на ръба на банкрута " - тъкмо поради това, че съблюдават закона, а " техните съседи " не го съблюдават, изясни Симеонов. По думите му, в това отношение София е легендарен образец.

Валери Симеонов: На доста места в София се пуши, в доста скъпи заведения има обособени зали за пушачи. Баламите съблюдават закона, търпят загуби поради това, а тези, които не го съблюдават, имат настойници от локалните общински контролни органи или пък РЗИ-та, които са открили трайни топли финансови взаимоотношения - тях не ги закачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР