Законът наказваше със затвор хора, които твърдят, че Полша е

...
Законът наказваше със затвор хора, които твърдят, че Полша е
Коментари Харесай

Правителството на Полша направи обрат по спорен закон за Холокоста

Законът наказваше със затвор хора, които настояват, че Полша е била съизвършител в престъленията против евреите през Втората международна война. Сега това наказване е анулирано.

Полша анулира наказателната отговорност за обвиняване за виновност на полския народ или на страната Полша в Холокоста. Това стана с гласоподаване в долната камара на Народното събрание. Поправката беше по искане на премиера.
Матеуш Моравецки, министър председател на Полша : Имаше потребност от положителен потрес и ние го изпълнихме. От друга страна желая да подчертая, че задачата ни беше да кажем истината, да защитим положителното име на Полша и да представим действителността на Втората международна война. Стъпка по стъпка изпълнихме тази цел.
Спорният закон провокира негативни реакции в Израел и Съединените щати.
 Гласуването стана в долната камара на Парламента Гласуването стана в долната камара на Парламента © Българска телеграфна агенция  Полският Сенат одобри противоречивия закон за Холокоста Полският Сенат одобри противоречивия закон за Холокоста
Полският Сенат одобри противоречивия закон за Холокоста, който криминализира изказванията, че Полша носи отговорност за осъществените от нацистите на нейна терито...

Той забраняваше формулировката „ полски концлагери “. „ За “ новата корекция гласоподаваха 388 депутати, „ срещу “ бяха 25. Наказателната уговорка предвиждаше до 3 години затвор.

Тя беше отстранена в миг, когато правосъдната промяна в Полша се следи от близко от Евросъюза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР