Законът на джунглата, където саморазправата е начин да се раздава

...
Законът на джунглата, където саморазправата е начин да се раздава
Коментари Харесай

Депутатът Росица Кирилова с остър коментар за случилото се в Прилеп

Законът на джунглата, където саморазправата е метод да се раздава правораздаване е нещо, от което би трябвало да се срамим като общество! Това написа в обществените мрежи депутатът от ГЕРБ-СДС Росица Кирилова. Повод за поста й е злополуката в село Прилеп, при която камион умъртви дете, а роднините му пребиха до гибел водача.

Ето какво още написа Кирилова:

Не може и не би трябвало уличното правораздаване, гневът или болката, постоянно неправилно подадената информация, поукрасена и неточна, да въздава отмъщение!

И по тази причина огромна отговорност носим ние, народните представители, тъй като постоянно се подвеждаме по крясъка на улицата или " спонтанните ", само че и в не малко случаи, манипулирани митинги!

Стига!

Днес без съмнение би трябвало да сложим завършек на това. Огромна отговорност носят правораздавателната и правоохранителната система. Но по какъв начин под напън се правораздава?!

Как желаеме обективност, когато сме смазани от субективните си усещания и стремежи и избираме да ненавиждаме или просто да постановяваме със мощ множеството си?

Без рационални причини и без боязън от Бога.

Още повече, когато отхвърляме да проявим самообладание и да изследваме всички обстоятелства и условия. По ред и метод, избрани в Закона, който ние като общество сме се съгласили да съблюдаваме. Всички.

Днес би трябвало да се замисли всеки един от нас.

Как ще запазим общността и обществото, в случай че жителите отхвърлят да почитат институциите и да съблюдават съществени правила?!

И вместо да трансформират това, което е погрешно и не им харесва, се отдават на ненавист и саморазрушителен яд под сянката на размахан пестник или нож.

Редно ли е празнуването на християнски празници да бъде превръщано в кръчмарско забавление? Редно ли е арогантността да измести смирението?

А жестокостта да измества болката от трагични, непредумишлени произшествия?!

И каква е през днешния ден ролята на медиите, на искащите и провокиращи зрелища, небрежни към голямото си въздействие обществени мрежи?!

И то в ден като вчерашният, когато по остарял жанр се уважава Успението на Божията майка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР