Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава

...
Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава
Коментари Харесай

Васил Божков за закона за хазарта: Да вземем от един да дадем на друг - това ли грижата за здравето на нацията?

Законът е подобен, какъвто е. Не може да се нарушава Конституцията по целенасоченост. " Не може да вземем от един да дадем на различен – това ли е грижата за здравето на нацията? ". Така предприемачът Васил Божков разяснява тематиката с новия законопроект за хазарта, препоръчан от Валери Симеонов.
Валери закара и вода в  Перник, иронизира Божков днешното изявление на водача на НФСБ, че страната няма да допусне футболен клуб „ Левски ” да банкрутира.
Директорът на „ Национална
лотария ” Димитър Ганев разяснява тематиката с финансирането на „ Левски ”. Ние сме в клуба за по-малко от 13 месеца – в „ Левски ” са постъпили малко под 19 млн. лв. за този интервал от компании на господин Божков, сподели той. Има и още 5 млн. лв., които са под форма на дълготрайно финансиране от „ Национална лотария ” със период до 2023 година, когато ще се вземе решение дали да бъдат вкарани в главния капитал.
Погасени са остарели отговорности в размер на 7,3 млн. лв. – към Национална агенция за приходите, за осигуровки, към мениджъри, към футболист. Има и съглашение за разсрочено заплащане към Национална агенция за приходите. „ Левски ” не се тормози от своите кредитори ”, увери Ганев. Той посочи, че непрекъснато се появяват кредитори с претенции. Стана ясно, че „ Виваком ” търси 3 млн. лв. от клуба и има заведено дело от август.
На въпрос в случай че „ Национална
лотария ” бъде одържавена, дали ще остане отпред на „ Левски ”, Васил Божков отговори, че в случай че това стане, няма да има опция да остане в клуба.
Очаквайте детайлности!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР