Законът е спазен, тук можем да говорим само за моралната

...
Законът е спазен, тук можем да говорим само за моралната
Коментари Харесай

Цветан Цветанов за „семейните поръчки” във ВМА: Законът е спазен

Законът е спазен, тук можем да приказваме единствено за моралната страна – по този метод зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява в студиото на „ Тази сутрин” следствието на bTV, което сподели, че здравният министър доктор Николай Петров като шеф на ВМА е сключил контракти за съвсем 1,2 млн. лева с… компанията на своя шурей.

Когато се определяше персоналният състав на Министерския съвет, искахме да заложим на експерт, акцентира Цветанов. Той напомни, че прокуратурата е отказала да образува наказателно произвеждане по отношение на одитния отчет, от който излиза наяве за „ фамилните поръчки” във ВМА.

„ Ще създадем съвещание, ще се срещнем с всички факти”, съобщи Цветанов. По думите му Петров не е изразил терзания от одита.

Коалиция с Българска социалистическа партия – в никакъв случай

Цветанов продължи с офанзивите си против Българска социалистическа партия, почнали още от конференцията на ГЕРБ през вчерашния ден. Според него левицата е провела конгрес не поради търсенето на управническа опция, а с цел да се почисти от вътрешната си съпротива.

„ Българска социалистическа партия е дива съпротива. Видяхте ли някъде нещо рационално, нещо, което да бъде опция?”, запита той и съобщи, че социалистите са се отдали на клеветничество и лъжи.

Цветанов сподели и данни от Корупционния показател на Центъра за проучване на демокрацията, съгласно който чувството за корупция е било най-високо по времето на кабинета „ Орешарски”, а най-ниско – до момента в който ГЕРБ са били на власт.

--> Бившият силов министър отхвърли ОЛАФ да проверява строителството на автомагистрали у нас, само че от думите му се разбра, че евентуално има инспекция: „ Проверка е напълно друго от следствие. Всеки един може да подава сигнали в европейските институции и българските институции. Когато се прави инспекция не значи, че има нарушение”.

Цветан Цветанов е предложил на конгреса си на 26 ноември ГЕРБ да излязат с политическо решение, че в никакъв случай няма да вършат коалиция с Българска социалистическа партия: „ В тази обстановка, в която се намираме, смятате ли, че те могат да бъдат национално виновна партия?”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР