Закон за личния фалит ще дава втори шанс на коректни

...
Закон за личния фалит ще дава втори шанс на коректни
Коментари Харесай

Представиха проектозакон за личния фалит - втори шанс за длъжници


Закон за персоналния банкрут ще дава втори късмет на правилни жители, които поради тежки житейски обстановки - болест, разлъка, неправилни решения, са изпаднали в неспособност да погасяват заемите си. Проектът беше показан в понеделник от министрите на правораздаването и нововъведенията Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо и, оповестяват от пресцентъра на Министерството на нововъведенията и растежа.

 Той би трябвало да влезе в действие до края на годината, тъй като от него зависи приемането на 700 млн. евро. Парите са вторият транш по проекта за възобновяване. Ние сме единствената страна в Европейски Съюз, която няма подобен закон.

“Той пази длъжниците, а не хитреците и не хищническите пориви на някои от кредиторите ”, изясни Зарков.

Личният банкрут ще бъде обявяван от съда. Той ще образува дело единствено по искане на длъжника, в случай че е безкористен, а не на кредиторите. Той би трябвало да разполага с имущество. Ако няма, съдът единствено афишира неплатежоспособността. За да стартира делото, се подава молба, към която се ползват доказателствата за какво не може да се заплаща. Съдебната такса ще е 20 лв..

Пред съда длъжникът показва проект за погасяване. Ще има и синдик, само че той ще го подкрепя. Ще има и опция за освобождение от непогасени отговорности, само че когато длъжникът е безкористен.

Законът показва и кой е подобен - който поема отговорности съгласно своето имущество и приходи и не поврежда ползите на кредиторите.

След приключване на 3-годишен период могат да се погасят отговорностите за угаждане на вземанията в утвърждения от съда лист. Срокът стартира да тече от влизането в действие на решението на съда за одобряване на проекта за погасяване. Когато няма подобен - от първия списък на имуществото. Погасяването може да настъпи, в случай че длъжникът е заплатил разноските в производството и е удовлетворил най-малко отчасти вземанията на кредиторите.

Предвижда по-дълъг период за погасяване на отговорностите - 10 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР