Закон, с който да се наложат санкции за строежа на

...
Закон, с който да се наложат санкции за строежа на
Коментари Харесай

Санкции за Северен поток 2 ще развалят единния фронт срещу Русия, твърди държавният департамент на САЩ

Закон, с който да се наложат наказания за градежа на газопровода „ Северен поток 2 “, ще застрашат обединявания фронт против Русия. Това съобщи представител на Държавния департамент на Съединени американски щати, заяви Ройтерс.

Неговото изявление пристигна по отношение на импортирания от републиканския сенатор Тед Круз законопроект за налагането на наказания, част които бяха анулирани от президента Джо Байдън. Според предлагането му наказания ще могат да бъдат налагани на физически лица, както и на компанията, която е притежател на тръбопровода.

„ Нашето терзание идва от това, че в случай че този закон бъде признат, това ще заплаши единството сред европейските ни съдружници в сериозен миг, в който би трябвало да сме обединени в отговор на заканите на Русия против Украйна “, сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс в четвъртък.

Гласуването на оферти от Круз закон би трябвало да се състои на 14 януари. За да мине в сената той ще се нуждае от поддръжка на най-малко 10 сенатори от Демократическата партия. До скоро демократите бяха позитивно настроени по отношение на налагането на спомагателни наказания, свързани със „ Северен поток 2 “, само че по данни на Ройтерс, в този момент избират да поддържат напъните на Джо Байдън по разрешаване на разногласията с Русия по изкусен път.

„ Северен поток 2 “ беше преди месеци, само че занапред би трябвало да бъде сертифициран, с цел да влезе в употреба. Вашингтон и Киев твърдо се опълчват на плана, който ще разреши на съветските тръби да заобиколят територията на Украйна, с което ще я лишат от милиарди доходи от директни такси.

През юли Съединени американски щати и Германия, което разреши завършването на тръбата. През октомври започнаха и доставките по газопровода, само че в края на ноември немските управляващи на тръбата. В момента Берлин, както и останалата част от Европа, се намира под сериозен напън, обвързван с високите цени на синьото гориво.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Първите военни са по улиците в Казахстан  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР