Закон и морал - това са нашите правила. Г-н Христо

...
Закон и морал - това са нашите правила. Г-н Христо
Коментари Харесай

Тошко Йорданов към Христо Иванов и Мая Манолова: Водите нещата към следващи избори

" Закон и морал - това са нашите правила. Г-н Христо Иванов и госпожа Мая Манолова - очевидно не осъзнавате, че с дейностите си карате Бойко Борисов да се радва, тъй като водите нещата към последващи избори ", съобщи ръководител на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов в декларация от парламентарната естрада тази заран.

Това се случи, откакто през вчерашния ден двете обединения втвърдиха тона и сложиха условия да станат ясни имената на министрите и те да нямат нищо общо с Движение за права и свободи и ГЕРБ.

Според Йорданов е недопустимо, че " Демократична България " е решила да слага условия, да изявява искания и да се пробва да реди кабинет без да е силата, която е спечелила избори. Той попита и какви игри се играят в 46-ото Народно заседание.

" Ние няма да играем по вашите правила ", закани се Йорданов.

" Вчера от трибуната на Народното събрание съпредседателят на " Демократична България " прочете декларация от името на парламентарната група. В тази декларация бяха предявени упоритости за интервенция на бъдещия състав на Министерски съвет. Четири дни реди тази декларация по инициирана от " ИТН " среща тук в това Народно заседание политическото управление на нашата партия се срещна с политическото управление на " Демократична България ", стартира той и посочи, че на тази среща от " Демократична България " не са имали искания към персоналния състав на Министерски съвет.

" Той уточни следните имена и това са министрите от настоящия кабинет: Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков, поради тяхната експертиза и морална непорочност. Дали това е по този начин. Ето обстоятелства, които са обществено известни. Само обстоятелства. През 2008 година вложител дава 1 млн. и половина $ на компания, която се занимава с продажба на самолетни болите. Фирмата има четирима съдружници. Изпълнителен шеф е сегашният финансов министър Асен Василев. Няколко години поред заради неприятно ръководство и неприятни финансови резултати, вложителят е заставен да налива милиони. През 2009 вложителят, който работи с Европейската банка за възобновяване и развиване отхвърля да налива средства и настава спорове. Тогава в нарушаване на закона изпълнителният шеф Асен Василев дава персонален заем на компанията и няколко месеца изисква назад заема, като по този метод банкрутира компанията ", описа Йорданов.

И продължи:

" Междувременно Асен Василев е водил договаряния с датски вложител и когато банкрутира компанията, в нарушаване на контракта той води част от програмистите и основава нова компания, която също в нарушаване на предходния контракт, новата компания стартира да развива безусловно същата активност като предната компания и това довежда до правосъдни каузи в Лондон, Амстердам и Съединени американски щати. Съдебна техническа експертиза потвърждава, че новият артикул на Асен Василев е изработен въз основа на код от откраднат компютър персонално от господин Асен Василев. След излизането на тази експертиза, юристите на господин Василев оферират и реализират отвън правосъдно съглашение, заплащайки няколко милиона $, признавайки обстоятелството за открадната интелектуална благосъстоятелност. Според нас човек, откраднал интелектуална благосъстоятелност, не би трябвало да бъде български министър . Разбираме смисъла на думата благосклонност, разбираме, че един човек може да е приветлив, само че когато приказваме за хора, които носят социална отговорност, избираме експерти, които нямат проблеми със закона. Препоръчваме на господин Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от личните си благосклонности ".

В момента от " ИТН " дават брифинг, до момента в който в пленарната зала стартира чуването на служебния министър председател Стефан Янев и министрите Кирил Петков и Атанас Пеканов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР