Заключенията в доклада на Инспектората са, че не са намерени

...
Заключенията в доклада на Инспектората са, че не са намерени
Коментари Харесай

Не са намерени данни за 114 издирвани от Интерпол, получили българско гражданство

Заключенията в отчета на Инспектората са, че не са открити данни за цитираните 114 случая на приемане на българско поданство от лица, търсени от Интерпол. Не са открити и нарушавания от чиновници в дирекция „ Българско поданство “ по извършените съгласувателни процедури с Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Това споделят от пресцентъра на Министерство на правораздаването.
По рано през днешния ден от пресцентъра на Прокуратура на Република България оповестиха, че през месец юли 2018 година Върховна административна прокуратура се е самосезирала по изявления в медиите за това, че са налице над 114 случая на приемане на българско поданство от лица, търсени от Интерпол. На 09.07.2018 година наблюдаващият прокурор от ВАП сезирал министъра на правораздаването и на съображение член 145 ал.1, т.3 от Закона за правосъдната власт е указал да се разпореди осъществяване на инспекция от Инспектората по член 46 от Закона за администрацията, съобщи БГНЕС.
От правосъдното министерство оповестиха, че уведомяваме, че след писмо на Върховна административна прокуратура (ВАП) от 9 юли 2018 година, която се е самосезирала по изявления в медиите за това, че са налице над 114 случая на приемане на българско поданство от лица, търсени от Интерпол, със заповед на министъра на правораздаването Цецка Цачева е предоставена инспекция на Инспектората по член 46 от Закона за администрацията. Проверката, която е за интервал от 1 януари 2013 година до октомври 2018 година, е завършила с отчет до министъра на 2 ноември 2018 г.Заключенията в отчета са, че не са открити данни за цитираните 114 случая на приемане на българско поданство от лица, търсени от Интерпол. Не са открити и нарушавания от чиновници в дирекция „ Българско поданство “ по извършените съгласувателни процедури с Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Екземпляр от отчета е възложен и на ВАП.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР