Заключена, без достъп до храна и до тоалетна - така

...
Заключена, без достъп до храна и до тоалетна - така
Коментари Харесай

Сигнал за нарушения, лоши условия и заключване в Дом за възрастни хора

Заключена, без достъп до храна и до тоалетна - по този начин жена твърди пред, че открива майка си, три дни откакто я настанява в Дом за възрастни хора в София.

Решила да я посети изненадващо, а в дома с изключение на защитата, не разкрила никого от личния състав. Собственикът на общественото заведение отхвърли обвиняванията и уточни своя версия за случилото се.

Емилияна Стойнева настанила майка си на 5 март. На 8 март решила да я поздрави персонално за празника и я посетила. Заварила единствено един надзирател , който просел цигари пред общественото заведение. Без други чиновници.

„ Тя беше в безусловно безпомощно положение. Беше се завила. Видях кофа, цялостна с урина ” , сподели Емилияна Стойнева като добави, че в дните, в които майка ѝ е била настанена в Дома, тя не е била обгрижвана. По думите ѝ даже не е била преобличана.

Собственикът на Дома за възрастни хора  Димитър Алексиев акцентира, че старата жена е в дементно положение и не можело да ѝ се има доверие. Това била и повода да бъде държана под ключ. А лексиев твърди, че това била моментна мярка за сигурността на пациентката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР