Закъснения на влаковете, недобре управлявани договори за превоз на товари

...
Закъснения на влаковете, недобре управлявани договори за превоз на товари
Коментари Харесай

Започва спешен ремонт на пътнически вагони в БДЖ

Закъснения на влаковете, недобре ръководени контракти за транспорт на товари и извънредно неприятно положение на мотрисите  в БДЖ. Това е установил заместник-транспортният министър Красимир Папукчийски. По думите му сдружението е в окаяно положение.

Само от началото на тази година у нас са анулирани 5700 бързи и пътнически влакове, сочат данните на Министерството на превоза. „ Това са повече от 12 дни на територията на България не са се движили влакове. Ежедневно генерираното забавяне на този график е със 1000-1800 минути среднодневно ”, изясни зам.-министърът на превоза в служебния кабинет.

Вагоните са неподдържани и с извънредно неприятна хигиена, сочат още данните от отчета. Затова е дадена незабавна задача на управлението на БДЖ за поправяне на локомотиви и вагони.

Положението в „ Товарни транспорти ” също е трагично от позиция положение на вагони и мотриси, регистрира Красимир Папукчийски. В същото време просрочените и несъбрани вземания на сдружението са за 23 млн. лева

„ Наблюдаваме и огромен отлив на товародатели по повода, че не се обезпечават навременно с вагони и локомотиви, надлежно се нарушават периодите на доставка. И води до преориентиране на пазара на товарни транспорти ”, сигнализира отрасловият зам.-министър.

Основна причина за тежкото положение на сдружението заместник-министър Папукчийски вижда в неприятното ръководство на подписаните контракти.

Контрактите или не се извършват заради липса на запас, или поради неремонтиран преносим състав. Така, да вземем за пример, седем мотриси " Сименс " към този момент са спрени от придвижване заради липса на надзор за ремонтирането им.

От компанията към този момент не разясняват констатациите в отчета. Не открихме и някого от предходното управление на БДЖ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР