Закъснели и скромни са мерките за подпомагане на затруднените заради

...
Закъснели и скромни са мерките за подпомагане на затруднените заради
Коментари Харесай

Проф. Бобева: Сега е време и за мерките за икономическо съживяване

Закъснели и скромни са ограниченията за подкрепяне на затруднените поради рецесията с Ковид-19. Това съобщи в предаването “Реактивно ” на Дарик радио икономистът и някогашен вицепремиер проф. Даниела Бобева.

Вероятно ще има в допълнение закъснение поради промяната на управлението на Българската банка за развиване, която има основна роля в програмата за разпределяне на безлихвени заеми, добави тя, написа dnews.bg.

По думите й, част от ограниченията са написани по този начин, че основават административни компликации, само че най-големият проблем е прозрачността.

Мерките за подкрепяне на затруднените поради Ковид-19 към момента не са достигнали до нито едно лице или компания като се изключи отлагането на корпоративния налог, сподели проф. Даниела Бобева. Част от ограниченията пък са написани по този начин, че основават административни проблеми, изясни икономистът.

Най-големият проблем при ограниченията обаче е прозрачността, посочи проф. Бобева.

Даниела Бобева добави, че икономическият институт на Българска академия на науките е направил проучване, което се разминава с прогнозите на държавното управление. Според специалистите от Академията спадът на брутния вътрешен артикул при най-песимистичния сюжет е над 5 %, а при реалистичния 4.5 на 100.

Има изследвания, съгласно които 35 % от хората има спестявания за един месец, до 70 % - заа 2-3 месеца, а едвам 10 на 100 разполагат с запаси за една година при свити разноски, уточни проф. Бобева. Тя сподели още, че не чака спадове, сходни на тези през 1997 година, защото положението на българската стопанска система сега е напълно друго.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР