Закъсалата американска компания Remington ще бъде спасена от фалит от

...
Закъсалата американска компания Remington ще бъде спасена от фалит от
Коментари Харесай

Кредиторите на най-стария оръжеен производител в САЩ го спасяват от банкрут

Закъсалата американска компания Remington ще бъде избавена от банкрут от личните си кредитори. Фирмата, която е най-старият производител на оръжия в Съединени американски щати и един от най-популярните в света, ще получи 300 млн. $ от финансови институции, към които е задлъжняла.

Компанията към този момент подаде документи за оповестяване в неплатежоспособност, само че има проект по какъв начин да реши финансовите си проблеми. Ако проектът успее, тя ще анулира дълга от 775 млн. $ и ще излезе от комплицираната обстановка още през май, написа Reuters.

В избавителната интервенция се включват някои от най-големите банки в Съединени американски щати като Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan Chase и Deutsche Bank, както и по-малки кредитори като Regions Financial Corporation, BB&T Corp, Synovus Financial Corp и Fifth Third Bancorp. Всички те ще оказват помощ за обслужването на банковите заеми на Remington и оздравяването на компанията.

 200-годишна оръжейна US компания разгласи банкрут
200-годишна оръжейна US компания разгласи банкрут

Известната Remington има огромни финансови проблеми

Оръжейният производител изпадна в неволя откакто изтегли заеми, с цел да усили продукцията си през 2016 година в очакване на по-голямо търсене. През януари компанията съвсем изцяло свърши парите и стартира да се готви за банкрут.

Remington ще употребява отпуснатите средства, с цел да заплати корпоративните си разноски, в това число и заплатите, които дължи на чиновниците си. Облигационерите на компанията също дават част от средствата и ще получат дял от сдружението, когато то излезе от неплатежоспособност.

Точните суми, както и лихвите, които ще получат банките, се пазят в загадка, защото " сумите са търговски чувствителни ", се твърди в правосъдните документи.

 Един от най-старите производители на оръжие подава документи за фалит
Един от най-старите производители на оръжие подава документи за фалит

Продажбите понижават

Компанията пострада тежко и поради нападението в учебно заведение Флорида, довело до 17 жертви. Последвалите всеобщи митинги нанесоха тежък удар на оръжейния бизнес в Съединени американски щати, като принудиха редица огромни търговци да лимитират продажбите на оръжия.

Сред тях са компании като Walmart, Dick`s Sporting Goods и Kroger. Гигантът Walmart образува 11% от продажбите на Remington през 2017 година

Бизнесът на Remington може да бъде обиден и от по-тежки регулации от страна на управляващите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР