Заканите на премиера Бойко Борисов, МВР и прокуратурата за бързо

...
Заканите на премиера Бойко Борисов, МВР и прокуратурата за бързо
Коментари Харесай

Заканите на Борисов срещу мутрите катастрофираха и в съда

Заканите на премиера Бойко Борисов, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за бързо и грубо наказание на хората, направили погрома в столичното заведение " Бесо ", катастрофираха в съда. Това стана, откакто състав на Софийския градски съд (СГС) освободи от ареста единствените двама задържани, и то против парична гаранция от по 2000 лева. Според Софийски градски съд даже против един от двамата нямало нито категорични доказателства, че е участвал в заведението, нито някой от разпитаните очевидци го е разпознал като участник във вандалската демонстрация.

На 12 август група от 6-има мъже изпочупиха измежду бял ден масите и столовете в цялостното с хора заведение, отправиха закани към притежателя и припомниха най-мрачните мутренски години. Министерство на вътрешните работи разбра за случая часове по-късно, само че не от сигнал на пострадали или очевидци, а от видео от охранителни камери, разпространено в обществените мрежи. Това не попречи на вътрешното министерство да изсипе куп закани против причинителите. 

Същото направи незабавно и министър председателят Бойко Борисов. По време на следващото си роуд шоу той разгласи: „ Двама притежатели си мерят кой е по-голям хитрец “. Той показа, че е нервиран от обстоятелството, че потърпевшите не са алармирали Министерство на вътрешните работи, а са огласили случая в обществените мрежи. „ Всички са с повдигнати обвинявания, арестуват се по най-бързите процедури да се вкарват в пандиза. Един по един ще ги изловят бързо и ги излавят “, добави тогава министър председателят.

Оказа се, че в ареста са единствено двама души, а оповестеният за гарант съучастник е бил разпитан и пуснат без каквито и да е обвинявания. Освен това се разбра, че в действителност още в петък - три дни преди нападението над заведението, в полицейско ръководство в столицата е имало сигнал за проблем, и то подаден от лицето, което Министерство на вътрешните работи се пробва да прокара като гарант на нападението. Пак тогава стана ясно, че занапред ще се търсят още лица, а задържаните досега отхвърлят да дават пояснения.

Сега се оказа, че даже и задържаните ще изоставен ареста, а пък за още 4-има души, които явно са взели участие в погрома, въобще към този момент не се и приказва. 

Собственикът на потрошеното столично заведение Емануил Лазаров пък се появи по Би Ти Ви и разгласи, че разбрал по телефона за случая и не е имал каквото и да е желание да го крие от Министерство на вътрешните работи. Той бил осведомен от салонния шеф, който му споделил, че алармирал полицията. Собственикът се доверил на служителя си и не се обадил самичък на полицията. Салонният шеф пък се бил обадил на СОТ и защото оттова го попитали дали да пратят патрули, той останал с усещане, че ще дойдат полицейски патрули, описа версията си Лазаров.

В никакъв случай не бих си разрешил да позволявам въпросите самичък, изключително при сходни случаи, разгласи притежателят на заведението. Той разчитал на органите и институциите и съдействал на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Лазаров разгласи, че съдружникът му се опитвал с подправени документи да му отнеме собствеността от компания с огромни капитали, както и да му открадне бизнеса. През цялото време и макар въпросите той не загатна името му нито един път, само че пък разгласи, че го е направил кръстник на децата си и част от фамилията си.

  " Страхувам се за живота си, имам жена и деца ", обяви още Лазаров. Той се тормозил и за клиентите си. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР