Закана за смяна на министрите, които не са си свършили

...
Закана за смяна на министрите, които не са си свършили
Коментари Харесай

След ротацията: Борисов се закани ГЕРБ да смени министри, които „не си вършат работата“

Закана за промяна на министрите, които „ не са си свършили работата “ насочи Бойко Борисов на предизборно събитие в Хасково. Това е проектът на ГЕРБ за след ротацията на министър-председателите , която би трябвало да се направи през март. Тогава Николай Денков по съглашение би трябвало да отстъпи поста на Мария Габриел.

„ Ние имаме вицепремиер – Мария Габриел. Март месец ще има ротация, тя ще стане министър председател. И всеки министър, който не си е приключил работата, ще бъде заменен “.

Борисов не посочи кои министри съгласно него не си правят работата. Но даде да се разбере, че недоволството му е ориентирано към „ Продължаваме промяната “ :

„ В момента нищо не може да се случи без ГЕРБ. Нищо! За страдание действителната управническа власт е в министри, назначени от Политическа партия. Някои от тях са фактически дилетанти. Ще минат девет месеца и няма да им научите имената, камо ли какво са свършили “.

Пред партийния актив Борисов се оплака, че му е „ доста мъчно “ в така наречен некоалиция с ПП-ДБ . Но „ по-добро във време на война и толкоз разграничен свят, аз най-малко не можах да измисля. Те и другите не можаха “. После въпреки всичко похвали парламентарното съдействие, тъй като „ би трябвало на следващия ден в Народното събрание да можем да си кажем „ здрасти “. И тъй като " със напън, принудително " въпреки всичко свършили доста работа.

Неясна поддръжка за промяната на специфичните служби даде обещание още Борисов от Хасково. Той не посочи какво тъкмо ще поддържа, откакто преди дни се разгласи срещу предлагането на ПП-ДБ за обединение на военното и цивилното разузнаване, и това докара до оставка на Атанас Атанасов като ръководител на комисията за надзор на спецслужбите. ПП-ДБ внесоха сами плана си с леки промени и оповестиха, че имат „ непълна “ поддръжка от ГЕРБ.

„ Сега около криптовалути, киберпрестъпления би трябвало да има една мощна киберагенция в ДАНС. Там половината би трябвало да се съкратят и да се оставят щатове за по 20-30 000 лв. заплата. Защото това са актуалните провокации пред националната сигурност. Знам, че ви се виждат доста, а вие вземате по хиляда-две хиляди лв., само че това са хора с други мозъци. Така че тука безусловно ще го поддържа (Кирил Петков – бел. ред.) за модернизацията на службите. А по-късно ще сложим и едни самостоятелни хора, които да ги ръководят “, разсъди Борисов.

Той насочи офанзива и към служебните държавни управления, които по думите му не свършили „ безусловно нищо “ с изключение на „ да се подреди една стена с портрети на министър председатели у Министерския съвет “. Дожаляло му за „ българските пари “, изхарчени за поредицата от избори, и по тази причина направил компромиса за взаимно ръководство с ПП-ДБ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР