Зак Браун е на мнение, че проблемите, които изпитваше Хонда

...
Зак Браун е на мнение, че проблемите, които изпитваше Хонда
Коментари Харесай

Проблемите на Хонда във Ф1 приличат на тези на Ягуар отпреди 18 години


Зак Браун е на мнение, че проблемите, които изпитваше Хонда по време на партньорството с Макларън, са идентични с тези на Ягуар от началото на 2000. Според него и двете компании не са съумели да се приспособяват към Формула 1 задоволително бързо.

В петте сезона сред 2000 и 2004 Ягуар записаха единствено 2 подиума и общо 49 точки, след което продадоха активите си на Ред Бул Рейсинг. За разлика от Хонда, обаче, те бяха пренесли интервенциите си в Съединени американски щати, до момента в който японците си останаха в Япония.

Браун счита, че решението на Хонда да не се придвижи в Англия, не е било най-правилното. Освен това, японският производител не е разполагал и с задоволително хора с опит във Ф1. В резултат на това най-хубавите им достижения през трите години с Макларън бяха три пети места за Фернандо Алонсо.

https://t.co/Hr0pMVdEPE
— F1Fan92 (@realguy567) 29 януари 2018 година
" Има си избран метод на деяние в света и културата на Формула 1, а Хонда не съумяха да вникнат в него. Подобно беше и с Ягуар, когато пристигнаха. Някак си действаха в корпоративен жанр. "

Браун даде за образец Мерцедес, които не са основани в Германия. Техният тим е в Англия, както и фабриката. Рено пък са разграничени сред Англия и Франция, само че дистанцията е близко. Той е уверен, че неуспехът на Хонда не се дължи на липса на положени старания, а най-много на отсъствието на директен опит във Формула 1. " Нещата опират до метод на работа. Те ще се научат несъмнено, само че три години беше прекомерно дълъг интервал за очакване от наша позиция " приключи Браун.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР