Зажаднелите за шоу почитатели на мотокроса препълниха мотополигон Горна Росица

...
Зажаднелите за шоу почитатели на мотокроса препълниха мотополигон Горна Росица
Коментари Харесай

Над 30 000 души гледаха мотокрос

Зажаднелите за шоу фенове на мотокроса препълниха мотополигон „ Горна Росица ” в Севлиево за първото съревнование от международния шампионат на българска земя от четири години насам. Организаторите оповестиха, че над 30 000 фенове са гледали Гран при на България. Дълги опашки от коли с почитатели се извиха още от ранни зори в неделния ден на трасето. ТАм редом с кръга от международния шампионат в кралския клас и в клас се организира и кръг от европейския шампионат в класове и.

Публиката поддържаше горещо нашите представители и най-много Петър Петров с „ Хонда ”, който е от Севлиево. Той приключи на 16-о място в първия манш и на 19-о място във втория. Българинът добави 6 точки към актива си в международния шампионат в клас, в който безапелационна победа взе холандецът Джефри Херлингс с КТМ. В клас на международния шампионат Алекс Димитров с КТМ завоюва първите си точки, като финишира 20-и и 19-и в двата манша, а първи стана латвиецът Пол Йонас с КТМ.

Майкъл Иванов с КТМ изпусна да влезе в тройката в клас на европейския шампионат. Той приключи 5-и в първия манш и поведе във втория, само че падна два пъти и в общото класиране зае 13-а позиция. В същия клас Николай Малинов с КТМ и Станислав Цеклеов с КТМ се подредиха 23-и и 24-и.

Призьорите бяха наградени от шефа на Организационния комитет на Гран при на България Румен Петков и от шефа на Европейския мотоциклетен съюз Волфганг Сръб. Двамата похвалиха съвършената организация на надпреварата, като показаха признателност към държавното управление за финансовата поддръжка и на президента на мотоциклетната федерация Богдан Николов за труда по семейството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР