Заинтересованите от руския газ страни от Европейския съюз трябва да

...
Заинтересованите от руския газ страни от Европейския съюз трябва да
Коментари Харесай

Путин: Страните-членки на ЕС, които искат да получават руски газ от „Турски поток“ трябва да поискат гаранции от него


Заинтересованите от съветския газ страни от Европейския съюз би трябвало да получат гаранции от Брюксел, че проектите за продължение на „ Турски поток “ няма да бъдат прекъснати от негово политическо решение. Това декларира президента на Русия Владимир Путин в изявление за сръбско издание.
В навечерието на визитата си в Сърбия съветският водач дава отговор на въпроси на вестниците „ Политика “ и „ Вечерни вести “, а текстът на изявлението е оповестен на формалният уебсайт на Кремъл.

„ При дефинитивно одобряване на маршрута на доставките съветски газ ще има, несъмнено, при отчитане на позицията на Европейската комисия. Смятаме, че заинтересуваните от съветския газ страни-членки на Европейски Съюз би трябвало да получат от Европейския съюз гаранции, че проектите за продължение на „ Турски поток “ няма да бъдат прекъснати от случайно политическо решение на Брюксел “, декларира Путин в изявлението.

В отговор на въпрос за „ Турски поток “ и за вероятното присъединяване на Сърбия в този план, Путин отбелязва, че строителството се реализира по набелязания график, като се възнамерява цялостното стартиране на газопровода в употреба до края на 2019 година

Той припомня също по този начин, че „ Газпром “ създава разнообразни разновидности за продължение на сухопътната директна част от газопровода по европейското направление. Един от тях планува превозването на природен газ по маршрута България-Сърбия-Унгария с излизане до газоразпределителният център в австрийския Баумгартен, прецизира президента на Русия.

„ В този случай Сърбия освен ще употребява съветският газ, само че ще обезпечава и неговият пренос. Разбира се, това ще донесе основни изгоди за сръбската стопанска система, ще даде опция за нови работни места, ще ускори енергийната сигурност на вашата страна и като цяло на Централна и Югоизточна Европа. В поддръжка на присъединяване на Сърбия в плана е и подписаната през 2017 година с „ Газпром “ „ пътна карта “ за модернизацията и разширението на националната газотранспортна мрежа “, прибавя още той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР