Захлаждането от вчера продължи по-осезаемо тази сутрин - едва 13°

...
Захлаждането от вчера продължи по-осезаемо тази сутрин - едва 13°
Коментари Харесай

Горещо време до понеделник, валежи и захлаждане от вторник

Захлаждането от през вчерашния ден продължи по-осезаемо тази заран - едвам 13° беше минималната температура в София, а във Варна, Бургас и Силистра е било 21°. Днес оптималните температури ще се покачат и ще са сред 30° и 35°, в София – към 29°. Ще се задържи слънчево , с купеста облачност в източната половина от страната и в планинските региони, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България – сдържан североизточен вятър.

През нощта ще бъде безоблачно, вятърът ще стихне. А денем на следващия ден ще се ориентира от изток и ще бъде слаб до сдържан. Ще се задържи слънчево, температурите ще продължат да се покачват и след обяд още веднъж се чака горещо време, с оптимални стойности сред 32° и 37°, в София – към 32°.

По Черноморието - от 27° до 30°. И там ще бъде слънчево, в композиция със слаб до сдържан вятър от североизток. Температурата на морската вода е към 24°-25°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2 бала.

Слънчево ще бъде и в планините , след обяд с незначителна купеста облачност. Вятърът ще остане с посока от североизток, само че ще отслабне и ще бъде до сдържан. Температурите в курортите ще са от 20° на Алеко до 30° в Банско.

С още към градус по-горещо ще бъде времето в понеделник . След това ще стартира ново захлаждане и в средата на седмицата оптималните температури ще са към този момент сред 27° и 32°. Тогава се чакат и интензивни и обилни превалявания и гръмотевични стихии - във вторник - в Западна и Централна България, а в средата на седмицата - и на изток.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР