Захарта присъства в почти всичко около нас. Тя се добавя

...
Захарта присъства в почти всичко около нас. Тя се добавя
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако спрем захарта?

Захарта участва в съвсем всичко към нас. Тя се прибавя в сладки и солени храни, можем да я открием даже в хляба. В някои случаи се употребява заради мощните си пристрастяващи свойства вместо „ щипка сол “. Тя дава наслаждение за мозъка като го подтиква и несъразмерната й консумация в нескончаем интервал от време води до приучване, а след това и до сложното й отричане.

Ако ядете доста захар, увреждате този орган най-вече

Защо да създадем детокс?

Захарта е пречистен артикул, който няма хранителни изгоди за организма. Напротив, тя провокира възпалителни процеси и въздейства върху процесите на прибързано стареене.

Хората, които одобряват по-големи количества захар са склонни на по-високо кръвно налягане, отмалялост и унесеност, когато запасите на захар в кръвта им се изчерпат, стареене на кожата и проблеми с концентрацията или хиперактивността при децата.

Как да го създадем?

Направете процеса последователно, тъй като в случай че се опитате да откажете всичко едновременно, тялото и волята ви ще се възпротивят. Започнете по метода на изключването като първо премахнете бялата захар като добавка в всекидневието си. После изключете всички пакетирани храни със наличие на захари (лесно ще се ориентирате по етикета). И най-после ограничете естествената захар и оставете артикули богати на мудни въглехидрати и нишесте. Тоест – ограничете приема на плодове и фруктоза, и оставете картофите в менюто си.

Как ще повлияе?
4 изгоди за тялото, когато спрем захарта
Често не си представяме да се лишим от обичаните си захарни произведения, като забравяме, че на множеството има техен здравословен аналог. Вмест...
Прочети повече
Първоначално можете да чувствате мощно главоболие, сходно на това, когато отказвате кафето или различен артикул, от който тялото ви е построило взаимозависимост. След като този интервал отмине ще имате доста повече сила, ще имате по-ясна мисъл и по-малко внезапни скокове в кръвната захар. Те управляват неочакваните стремежи за сладко, което значи, че ще водите едно по-балансирано хранене.

С регулацията на кръвната захар идва и топенето на подкожните мазнини. Когато тя е постоянно повишена, организмът изгаря това, което си набира, само че когато тя е ниска, той стартира да топи от запасите, които към този момент има.

Кожата

4 изгоди за тялото, когато спрем захарта

Ще усетите смяната и в кожата си. Ще е доста по-малко проблематична, по-хидратирана и свежа.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР