Захариева: Необходима е по-добра координация със СърбияНеобходимо е да има

...
Захариева: Необходима е по-добра координация със СърбияНеобходимо е да има
Коментари Харесай

Захариева: Необходима е по-добра координация със Сърбия

Захариева: Необходима е по-добра съгласуваност със Сърбия
Необходимо е да има по-добра съгласуваност със Сърбия, с цел да не се позволяват такива случаи за в бъдеще, съобщи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, откакто микробус с подаръците за българските деца в Босилеград не бе пуснат на границата от сръбските управляващи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Негово превъзходителство, посланикът на Република Сърбия е тук, в Министерството на външните работи повече от час, тъй че имаме уверението, че децата ще получат коледните си дарове и микробусът ще бъде още през днешния ден в Босилеград, съобщи Екатерина Захариева и добави, че не би трябвало да се позволяват повече случаи за в бъдеще.

Както БГНЕС заяви в четвъртък, сръбските митнически управляващи на ГПП „ Олтоманци – Рибарци “ върнаха микробус на Столична община със 180 коледни пакетчета за деца и календари на Културно-информационния център „ Босилеград “.

Коледните пакетчета са били подсигурени от Дирекция „ Култура “ към Столична община и предопределени за дарове за децата от главното учебно заведение и предучилищните заведения на коледното празненство което проведоха Дирекция „ Култура “ към Столична община и КИЦ „ Босилеград “.

"КИЦ „ Босилеград “ изрази отвращение от нечовешката постъпка на сръбските управляващи и съобщи, че тази поредна подигравка, първо, е израз на шовинистичната ненавист на честването на българска Коледа по българския календар в Босилеград, и второ, част от специфичната война която община Босилеград и другите сръбски държавни институции водят против КИЦ „ Босилеград “". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР