Захариева: България е на първо място в ЕС по дял

...
Захариева: България е на първо място в ЕС по дял
Коментари Харесай

Захариева: България е на първо място в ЕС по дял на жените в ИТ сектора

Захариева: България е преди всичко в Европейски Съюз по дял на дамите в ИТ бранша
„ България е преди всичко в Европейския съюз по дял на дами в ИТ бранша. У нас 30% от експертите в сектора са дами при междинен % за Европейски Съюз от 16 на 100. “ С този образец вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева илюстрира пред първите дипломати дами от целия свят опциите, които в България се дават на дамите даже в обичайно мъжки браншове.

Първата по рода си среща на дамите външни министри се организира в Монреал, Канада.

Захариева уточни още, че политици като ръководителя на Народното събрание, кмета на София, българския еврокомисар и вицепрезидента на страната са дами и хората са удовлетворени от работата им, „ макар че към момента 55% от българите желаят президента да е мъж “.

Българският вицепремиер уточни още, че в дипломацията постоянно дамите са по-добри договарящи и задачата на политиците би трябвало да е смяна във усещанията и при дамите, и при мъжете, като работят дружно за равнопоставеност на половете.

Според нея „ когато овластяваш дамите и им даваш достъп до непокътнатите за мъжете територии, печели стопанската система и страната като цяло. Доказано е, че в случай че всички дами се включат интензивно в икономическия живот, на годишна база Брутният вътрешен продукт в света ще нарастне колкото е Брутният вътрешен продукт на Китай и Съединени американски щати дружно “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР