Захари Карабашлиев: Личността има значение за Народния театър, другото е

...
Захари Карабашлиев: Личността има значение за Народния театър, другото е
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев: Личността има значение за Народния театър, другото е тоталитарен модел

Захари Карабашлиев: Личността има значение за Народния спектакъл, другото е тоталитарен моделот - 03.03.2023, 13:164
„ Васил Василев стартира конференцията с думите: „ Време е да си оправим страната! “. Това работа на шефа на Народния спектакъл ли е? Това е толкоз неуместно. Очевидно този човек има политически упоритости, които сега упражнява в дребната конструкция, която ръководи – Театъра “.

Това сподели писателят Захари Карабашлиев, който през ноември 2022 година подаде оставката си като драматург на Народния спектакъл.

Пред БНР Карабашлиев разяснява уволнението на Александър Морфов като основен режисьор на Народния спектакъл от Василев, както и обясненията на шефа на театъра за какво го е направил. Повече по тематиката –

„ Чух извънредно неприятното изречение, че личностите нямат значение, а значение има Народният спектакъл. По-тоталитарно изречение от това чували ли сте? Аз от дълго време не бях. Това е властническият модел – личността няма значение. После го чух да споделя, че би трябвало да гледаме за общия морал на нацията, а не за персоналния. Що за нелепост е това? Моралът е постоянно персонален. Народният спектакъл е общ брой от персони, които го вършат “, разяснява той.

Захари Карабашлиев акцентира, че казусът в Театъра е бил мениджърски.

„ Имам персонален грях, че одобрих най-лековерно и с отворено сърце един човек. Да, прелях престижа си към неговата кандидатура за шеф на НТ „ Иван Вазов “. Аз съм казвал не малко положителни думи. Очевидно съм бил измамен “, показа той.

Според него Василев не е издържал първото тестване:

„ Това беше първото, което се случи в този Народен спектакъл, и той можеше да го преодолее с приказка, със състрадание, с човешко подхождане към казуса. И по този начин трябваше да стане, не трябваше да се стига дотук “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР