Загубите за Ла Лига може да стигнат 678.8 милиона евро,

...
Загубите за Ла Лига може да стигнат 678.8 милиона евро,
Коментари Харесай

Загуби за близо 700 млн. евро ще понесе Ла Лига, ако сезонът не се доиграе

Загубите за Ла Лига може да стигнат 678.8 милиона евро, в случай че мачовете до края на сезона в първото и второто равнище на испанския футбол не бъдат изиграни поради пандемията от ковид, оповестява " Форбс ".

Всички футболни шампионати в Европа са спрени до началото на април след изключителното състояние, оповестено в огромна част от страните на Стария континент.

Според информацията при сюжет без мачове до края на сезона Ла Лига ще загуби 549 милиона евро от телевизионни права, 88 милиона от клиенти на LaLiga TV и 41.4 милиона от билети в деня на мачовете.

" Остава да изиграем 25% от сезона. Целият бюджет ще би трябвало да бъде преразгледан и това е вредата, която може да настъпи, в случай че шампионатите не завършат. Засегнати ще бъдат както огромните, по този начин и дребните клубове ", сподели президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

Във вторник УЕФА отсрочи европейското състезание за следващата година. Това ще даде прозорец за доиграването на локалните шампионати, като оптимистичният вид е те да се проведат до края на юни.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (627)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР