Загубите, вследствие на различни хакерски атаки над платформи за криптовалута

...
Загубите, вследствие на различни хакерски атаки над платформи за криптовалута
Коментари Харесай

$1,9 милиарда са загубите на крипто сектора, вследствие на хакерски атаки

Загубите, в резултат на разнообразни хакерски офанзиви над платформи за криптовалута са скочили с близо 60% през първите седем месеца на годината. Отчетените загуби са на стойност до $1,9 милиарда $, съгласно обява в блог от компанията за разбор на блокчейн Chainalysis, представена от Reuters.

През същия интервал на предходната година откраднатите пари в следствие от хакване възлизат на $1,2 милиарда. Измамниците могат да се показват за законни компании и да оферират лъжливи крипто монети или токени.

Приложенията за децентрализирани финанси, доста от които работят въз основа на блокчейна Ethereum, са финансови платформи, които разрешават кредитиране отвън обичайните банки, което е деноминирано в крипто валути, написа Bloomberg.
 Поредната кражба на криптовалута: Хакери откраднаха $100 милиона
Поредната кражба на криптовалута: Хакери откраднаха $100 милиона

Кражбата е осъществена от така наречен " блокчейн мост " Horizon

Chainalysis означи, че няма възможност наклонността да се обърне скоро, като се има поради хакването в размер на $190 милиона на Nomad и хакването в размер на $5 милиона на няколко портфейла на Solanа през първата седмица на месец август тази година.

Голяма част от средствата, откраднати посредством протоколите за децентрализирани финанси могат да бъдат приписани на " неприятни играчи ", свързани със Северна Корея - най-много елитни хакерски единици като Lazarus Group, написа Chainalysis.

" Протоколите за децентрализирани финанси са доста уязвими към хакери, защото техният обществен код може да бъде изучаван до безконечност от киберпрестъпници, търсещи способи да завоюват пари ", допълват специалистите на Chainalysis.

Те пресмятат, че до сегашния миг на 2022 година единствено групите, свързани със Северна Корея, са откраднали към $1 милиард криптовалута от протоколи за децентрализирани финанси.
 Севернокорейски хакери стоят зад кражбата на над $500 милиона в криптовалута
Севернокорейски хакери стоят зад кражбата на над $500 милиона в криптовалута

Това е най-голямата криптокражба в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР