Загубите тепърва ще се изчисляват, но става въпрос от порядъка

...
Загубите тепърва ще се изчисляват, но става въпрос от порядъка
Коментари Харесай

Загубите от спирането на шести блок на АЕЦ Козлодуй са милиони на ден

" Загубите занапред ще се пресмятат, само че става въпрос от порядъка на милиони дневно. Възможно е шести блок на АЕЦ " Козлодуй " да не работи седмица или две. ", това съобщи служебният енергиен министър Росен Христов пред bTV.

Припомняме, на 10 декември шести блок на АЕЦ " Козлодуй " бе спрян спешно поради ремонт.

На 1 декември от централата оповестиха, че в процеса на употреба на шести блок на АЕЦ „ Козлодуй ” са регистрирани индикации за пропуск на топлоносител от първи към втори силует в трети парогенератор.

Не са достигнати стойности, надхвърлящи рестриктивните мерки за сигурност в софтуерния правилник на блока. Количеството на пропуща е предмет на непрестанен надзор, като все още цената му е няколкократно по-ниска от съществуващите ограничавания.

Няма смяна в радиационната конюнктура в работните пространства и на площадката на АЕЦ „ Козлодуй ”.
10 дни по-късно шести блок на АЕЦ „ Козлодуй ” бе спрян за премахване на повредата.

След следене на записаните в процеса на работа индикации за пропуск беше взето решение за прекъсване на нуклеарната мощ, преди да бъдат достигнати рестриктивните мерки в софтуерния правилник. Непрекъснатият надзор досега демонстрира, че стойностите не надвишават нормите за безвредна употреба. Няма смяна в радиационната конюнктура в работните пространства и на площадката на АЕЦ „ Козлодуй ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР