Загубите на вода в Брестовица ще бъдат сведени до минимум,

...
Загубите на вода в Брестовица ще бъдат сведени до минимум,
Коментари Харесай

Инспектор-председателят не пропусна да огрее и в Брестовица

Загубите на вода в Брестовица ще бъдат сведени до най-малко, а казусът на хората от обитаемото място с питейната вода ще бъде трайно решен благодарение на страната. Вече стартира построяването на три дублиращи сондажни кладенци. Ще бъде издигнат също нов довеждащ тръбопровод и помпена станция, както и ще се подмени близо 25 километра водопроводна мрежа. Това стана ясно по време на визитата на министър-председателя Бойко Борисов в Брестовица, където министър председателят персонално се увери в стартиралите изкопни работи за трите кладенци. Те ще са подготвени до края на март и са допустимо най-бързото решение, което ще обезпечи достъп на хората до качествена питейна вода.

„ Хората да са спокойни, да имат и питейна вода, а и загубите по мрежата да са по-малко “, съобщи Борисов, представен от пресслужбата на Министерския съвет.

Проблемът с водата в Брестовица ще бъде решен дефинитивно с построяването на нов довеждащ тръбопровод и помпена станция, за които общината ще изготви механически план. Заместник-регионалният министър Николай Нанков и регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева рапортуваха на премиера, че ще се работи по специфична технология, с помощта на която няма да бъдат наранени лозята и парцелите на хората.

Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат обезпечени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност все още за строителството на всички нужни уреди е близо 22 милиона лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР