Загубите на украинските военни в битките със силите на Луганската

...
Загубите на украинските военни в битките със силите на Луганската
Коментари Харесай

Луганската народна република съобщи, че украинската армия е загубила 13 души

Загубите на украинските военни в борбите със силите на Луганската национална република (ЛНР) възлизат на 13 души през миналото денонощие. Това заяви в събота формалният представител на Народната милиция на ЛНР Иван Филипоненко.

„ В хода на конфликтите с подразделенията на Министерството на защитата през миналото денонощие съперникът претърпя загуби в жива мощ и военна техника, а точно: 13 души “, сподели Филипоненко в изказване, оповестено в канала Telegram.

Ситуацията на линията на прикосновение в Донбас ескалира на 17 февруари. В Донецката и Луганската национални републики те оповестиха за най-интензивния обстрел от Украйна през последните месеци. На 21 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи признаването на суверенитета на ДНР и ЛНР. Русия призна републиките в сходство с техните конституции в рамките на Донецка и Луганска области при започване на 2014 година На 24 февруари Путин, в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ, разгласи специфична военна интервенция в Украйна, чиято цел е денацификация и демилитаризация на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР