Загубите на украинските части в боевете със силите на Народното

...
Загубите на украинските части в боевете със силите на Народното
Коментари Харесай

Загубите на украинските части в боевете със силите на ДНР възлизат на 39 души

Загубите на украинските елементи в боевете със силите на Народното опълчение на Донецката национална република през миналото денонощие възлизат на 39 души. Това сподели началникът на отдела на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин.

„ През миналото денонощие наши военнослужещи убиха 39 украински националисти “, сподели той в Telegram, представен от пресслужбата на отдела за защита на ДНР.

Басурин добави още, че силите на ДНР са потиснали две огневи позиции на гаубици Д-30, унищожили са две бойни машини на пехотата и четири бронетранспортьора, а също по този начин са заловили два бронетранспортьора и един танк.

Ситуацията на линията на прикосновение в Донбас ескалира на 17 февруари. В Донецката и Луганската национални републики те оповестиха за най-интензивния обстрел от Украйна през последните месеци. На 21 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи признаването на суверенитета на ДНР и ЛНР в сходство с техните конституции в рамките на Донецка и Луганска области при започване на 2014 година На 24 февруари Путин, в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ, разгласи специфична военна интервенция. ДНР и ЛНР започнаха интервенция за освобождение на своите територии, които бяха под контрола на Киев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР