Загубите на компанията за изкуствен интелект DeepMind, която е собственост

...
Загубите на компанията за изкуствен интелект DeepMind, която е собственост
Коментари Харесай

DeepMind продължава да губи пари на Google

Загубите на компанията за изкуствен интелект DeepMind, която е благосъстоятелност компанията майка на by Гугъл – Alphabet, не престават да се натрупат, предава Си Ен Би Си.

Базираната в Лондон лаборатория за изкуствен интелект е генерирала загуба от 477 млн. паунда (649 млн. долара) през 2019 година, което е по-лош резултат от 2018 година, когато загубата и е била в размер от 470 млн. паунда, демонстрират данните от документи, подадени в Търговският указател за Обединеното кралство.

По-голямата част от парите са отишли за „ възнаграждение на личния състав и други свързани с него разноски “, като съгласно данните тези разноски дават отговор за цели  468 млн. пунда от общата сума по отношение на 389 млн. паунда през 2018 година

В компанията работят 1000 души от целия свят, в това число някои от най-хубавите специалисти в областта на изкуствения разсъдък, чиято годишна заплата доближава над 1 млн. $. Това са хора, които нормално имат докторски степени от най-престижните университети в света и са търсени от компании като  Facebook, Apple, Amazon, и Microsoft.

„ През интервала, който обгръщат тези данни, DeepMind сложи основите на революционни резултати в прогнозиране на структурата на протеините - 50-годишно предизвикателство в биологията “, разяснява представител на компанията.

„ Нашите екипи участваха в голям брой планове, от подобряването на предсказуемостта на вятърната сила до ускорение на екологични проучвания в Серенгети. Надяваме се да надградим върху този невиждан прогрес през идната година “, добави той.

Докато загубите на компанията не престават да порастват, тя регистрира и покачване на приходите, като през 2019 година те са били в размер на 266 млн. паунда по отношение на 103 млн. паунда през 2018 година Тези доходи обаче идват главно от други компании под шапката на Alphabet (най-вече Google), които заплащат на DeepMind за научноизследователска и развойна активност.

Гугъл закупи DeepMind през 2014 година за 600 млн. $. Въпреки загубите на лабораторията за ИИ, Alphabet дава обещание да продължи финансирането и, като основният изпълнителен шеф на корпорацията Сундар Пичай споделя, че е удовлетворен от напредъка, реализиран от нея.

„ Много съм удовлетворен от темпото, с което напредва нашата научноизследователска и развойна активност в областта на ИИ. За мен е значимо ние да сме компания, която е да е водач и да е на ръба на бръснача в технологиите “, разяснява Пичай по време на представянето на доклада на Alphabet за тримесечието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР