Загубите на авиокомпаниите, които бяха принудени да заземят флотилиите си

...
Загубите на авиокомпаниите, които бяха принудени да заземят флотилиите си
Коментари Харесай

Гиганти пред фалит - загубите на авиокомпаниите надхвърлиха 314 млрд. долара

Загубите на самолетните компании, които бяха принудени да заземят флотилиите си заради пандемията в сетовен мащаб набъбнаха до 314 милиарда $. Това е с 25% повече от плануваното по-рано заради тежестта на икономическия спад и по-бавното от предстоящото обновяване на интернационалните полети, оповестява Reuters. Данните бяха оповестени от Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) на седмична онлайн конференция.

Новата прогноза надвиши предходните планирани калкулации на загубите в размер от 252 милиарда $, представени от IATA на 24 март. В допълнение се чака приходите от пътнически транспорти през 2020 година да бъдат с 55% по-ниски спрямо предходната година. Прогнозираният размер на трафик в пътнически километри тази година ще се редуцира  с 48% спрямо плануваното по-рано понижение с 38%.

IATA прикани международните държавни управления незабавно да обезпечат на самолетните компании повече ликвидност, с цел да им оказват помощ да преживеят рецесията, предупреждавайки, че доста от тях ще банкрутират в границите на няколко седмици, в случай че не получат финансова помощ.

Как ще се случи рестарта в бранша? Организацията чака първо да бъдат отворени вътрешните направления, по модела на Китай, а по-късно последователно да бъдат съживявани и интернационалните направления. В какъв интервал от време обаче ще се случва съживяването на бранша от  IATA не се наемат да предвиждат към момента.

Междувременно, американското министерство на финансите даде сигнал, че е покрай съглашение с 10 водещи самолетни компании за финансова поддръжка на стойност милиарди долари. Целта е да се помогне на бранша да преодолее икономическите последствия от пандемията с ковид,
съобщи ДПА.
Очакваме да работим с авиопревозвачите за окончателното оформяне на нужните съглашения и да отпуснем средства колкото се може по-бързо, уточни в изказване американският финансов министър Стивън Мнучин.
Програмата за подкрепяне на самолетните компании на стойност 25 милиарда $ е част от пакета стопански тласъци на стойност 2 трилиона $, признат предишния месец, прецизира Българска телеграфна агенция. Пътуванията със аероплан регистрират най-ниското си ниво от десетилетия поради ограниченията против ковид, в това число разпорежданията хората 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР