Загубихме много време във вътрешни разправии и не успяхме да

...
Загубихме много време във вътрешни разправии и не успяхме да
Коментари Харесай

Станишев: Вътрешни разправии ни отнеха победа, поднесена ни на тепсия

Загубихме доста време във вътрешни разправии и не успяхме да решим този проблем даже по време на акцията, която, по този начин или другояче, всеки си водеше самичък са себе си .
Това разяснява водачът на партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той не беше включен в проектолистата на Българска социалистическа партия за тези избори, само че пленум на партията настоя да бъде повдигнат като претендент - евродепутат.
Той прикани гласоподавателите на Българска социалистическа партия да не се отчайват.
„ Резултатът е разочароващ, само че това не е последната борба, която водим. Ще имаме явно 5 евродепутата, което е с 1 повече от предходния път. Важно е да се направи изтрезнял разбор, тъй като преди 1 месец, съгласно всички социологически изследвания, водихме пред ГЕРБ, а в този момент загубихме за следващ път “, уточни Станишев.
Според него българските гласоподаватели не престават да не виждат в Българска социалистическа партия опция на ГЕРБ, като този проблем се задълбочава.
Станишев разкритикува решението на партията да бойкотира съвещанията на Народното събрание и съобщи, че „ борбата се води на тепиха и като си вън от Народното събрание пропускаш да отправиш своите послания пред необятната общност “.
Относно ниската изборна интензивност водачът на ПЕС съобщи, че си я изяснява с това, че в България, за разлика от другите страни, не се е водил действителен европейски спор, а всичко е било „ подготовка за локалните и вероятно – парламентарни избори “.
Станишев напомни свое изявление от началото на годината по време на конгреса на Българска социалистическа партия, в което е декларирал, че „ този, който копае окопи сред Българска социалистическа партия и Европейското социалистическо семейство се прострелва в краката “.
Във връзка с общата европейска картина на изборите водачът на ПЕС съобщи, че мрачните прогнози за вълна на евроскептицизма след гласуващите се е оказала „ подправена паника “ и показа, че е впечатлен от резултата на „ Зелените “, в чието лице вижда евентуален сътрудник на ПЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР