загуби от с 2:3 в голямото дерби на германския футбол

...
загуби от с 2:3 в голямото дерби на германския футбол
Коментари Харесай

Байерн покори "Сигнал Идуна парк" в сблъсъка на титаните

загуби от с 2:3 в огромното дерби на немския футбол " Der Klassiker ". Срещата предложи доста вълнуващи моменти, като двата отбора владееха топката в съвсем еднообразно време от срещата. Големият виновник за Борусия беше централният бранител Матс Хумелс, който сбърка съдбовно за първия гол на Байерн, а по-късно направи и дузпа.
На другия полюс беше Роберт Левандовски, който вкара две попадения за баварците. Любопитното е, че това бяха единствените два точни удара за Лева от 5 отправени в мача. Байерн сподели многообразие в офанзива, като 4 изстреля насочи Кингсли Коман, а с по 3 бяха Сане и Мюлер.
Така Байерн има към този момент 34 точки в класирането в Бундеслигата и дръпна на 4 точки пред " жълто-черните ". И за двата отбора следват мачове в Шампионска лига, като Борусия гостува на Бешикташ, а Байерн посреща вкъщи Барселона.

Content made on
Големият конфликт в стартира стремително и още в 5-ата минута Юлиан Брандт със страхотна независима акция финтира отбраната на Байерн и Борусия поведе.
Радостта на домакините търпя единствено 4 минути, като в 9-ата неточност на Матс Хумелс докара до лишаване на Томас Мюлер, който откри Левандовски и полякът изравни. В 43-ата минута отбраната на Борусия се пропука още веднъж и Кингсли Коман засече центриране на Дейвис и беше прецизен за 2:1.
Домакините разчитаха най-вече на контраатаки и дълги подавания към Ерлинг Холанд. Това сработи при започване на второто полувреме и в 47-ата минута норвежецът направи 2:2.
В 55-ата минута Марко Ройс беше фаулиран в наказателното поле и това остави подозрения за дузпа. Такава не беше отсъдена. В 65-ата минута конфликт сред Дайо Упамекано и Юлиан Брандт докара до извънредно тежка травма на немския национал. В продължение на няколко минути Брандт лежеше на терена и след това беше изнесен на носилка.
В 77-ата минута Роберт Левандовски вкара 15-тия си гол за сезона, откакто вкара дузпа, отсъдена за игра с ръка на Матс Хумелс.



ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 3-ата минута Коман получи топката вдясно. Нищо рисково не се случи откакто френският национал беше затворен от бранителите на Борусия. Домакините контраатакуваха посредством Ерлинг Холанд. Норвежецът получи дълъг пас и Мануел Нойер трябваше да излезе и да го пресече.
5` - 1:0! Борусия Дортмунд изненада Байерн откакто Юлиан Брандт получи топката отляво и с чудесна солова акция мина през Алфонсо Дейвис и вкара!


Дейвис поде офанзива отляво, след което комбинира със Сане. Топката стигна в Левандовски, чийто удар беше блокиран. В 8-ата минута Холанд получи топката на десния фланг, обаче този път отбраната на Байерн внимаваше.
9` - 1:1! Емре Джан подаде неразчетено, което разреши на Томас Мюлер да отнеме топката. Левандовски се включи на бърза скорост и с обмислен удар изравни! Това е гол номер 103 за Байерн през календарната година
Лирой Сане стреля мощно в 12-ата минута и изстрелът му мина настрана. Атака на Холанд две минути по-късно беше спряна заради игра с ръка на нападателя. В 18-ата минута Томас Мюлер стреля от воле, след което се стигна до ъглов удар.
В 22-ата минута фрапантна неточност на Емре Джан изведе Кингсли Коман на стрелкова позиция. Топката рикошира и излезе в нов ъглов удар. В 24-ата минута Муние получи топката отдясно и се стигна до корнер за Борусия. Холанд получи превъзходен пас, който не съумя да отиграе.

Дортмунд имаше нов късмет в 25-ата минута, само че Брандт не съумя да обработи задоволително бързо топката. В 29-ата Ерлинг Холанд пропиля златен късмет за Дортмунд като излезе самичък против Нойер и ударът мина на милиметри.
В 34-ата минута Мюлер опита центриране от директен свободен удар, само че много безрезултатно. Ерлинг Холанд продължи да тормози отбраната на Байерн, която разчиташе най-вече да остави норвежеца в засада, с цел да го обезврежда.
В 43-ата минута Рафа Герейро центрира към Аканджи, който стреля право в ръцете на Нойер. Швейцарският бранител беше и в засада.
43` - 1:2! Ново пропукване в отбраната на Борусия Дортмунд след центриране на Дейвис отляво разреши на Кингсли Коман да стреля през трима души и да я прати неспасяемо в мрежата!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
47` - 2:2! Мюние и Брандт разиграха топката по десния фланг, Упамекано не съумя да почисти и Белингам подаде на Ерлинг Холанд, който възвърне равенството!

Байерн опита мигновенна контраофанзива и в 50-ата минута Емре Джан получи жълт картон. Байерн получи право на директен свободен удар на комфортна позиция. Сане стреля, само че Кобел избави.
В 53-ата минута Марко Ройс беше повален в наказателното поле, като остави подозрения за дузпа. След инспекция на VAR обаче такава не беше отсъдена. В 56-ата минута Кобел извади страховит удар на Кингсли Коман. След това Борусия контраатакува и Холанд Стреля рисково. Топката беше изчистена безусловно от голлинията.
В 60-ата минута Махмуд Дауд беше сменен от Донйел Мален. Байерн Мюнхен отвърна с двойна промяна - вместо Сане и Горецка влязоха Джамал Мусиала и Серж Гнабри.
В 65-ата минута медицински екип влезе на терена след конфликт сред Упамекано и Юлиан Брандт. Травмата в главата на футболиста се оказа сериозна, като положителната вест е, че той не изгуби схващане. Волф влезе на мястото на Брандт.

В 70-ата минута Люка Ернандес усука глезена си. Наложи се на негово място да се появи в игра Никлас Зюле.
77 - 2:3! В 75-ата минута след осъществяване на корнер VAR прегледа игра с ръка на Матс Хумелс. След разглеждането съдията отсъди дузпа в интерес на Байерн Мюнхен. Роберт Левандовски застана зад топката и осъществя от бялата точка.
В 85-ата минута Белингам опита независим дрибъл, който обаче не приключи с триумф. Поради забавянията в срещата съдията отсъди 10 минути добавено време.
В 90+5 мин. Муние опита изстрел отдалеко, който не се получи. Две минути по-късно Левандовски стреля от директен свободен удар в навън. В 99-ата минута Борусия Дортмунд извърши корнер, а вратарят Кобел също отиде в съперниковото наказателно поле. Толисо потегли напред, само че пропусна на празната врата.
СЪСТАВИ:
Борусия Дортмунд: Кобел, Муние, Герейро, Хумелс, Аканджи, Джан, Белингам, Брандт, Дауд, Ройс, Холанд
Байерн Мюнхен: Нойер, Павар, Упамекано, Ернандес, Дейвис, Горецка, Толисо, Коман, Мюлер, Сане, Левандовски
ПРЕДИ МАЧА
И двата тима имат много кадрови проблеми. Марко Розе няма да може да разчита на Роман Бюрки, Мануел Аканджи, Торган Азар, Марсел Шмелцер, Джовани Рейна и Юсуфа Мукоко. Джуд Белингам е под въпрос, защото още лекува контузия в коляното. Добрата вест е завръщането на огромната звезда Ерлинг Холанд.
Юлиан Нагелсман ще бъде без карантинирания Джошуа Кимих, както и без контузените Маркис Кюзанс, Марсел Забитцер, Буна Сар и Йосип Станишич. Под въпрос са лекуващите контузии Серж Гнабри, Леон Горецка и Ерик Максим Чупо-Мотинг.
В последните 10 мача сред двата тима нито един дуел не е приключил наедно. Баварците завоюваха последните 5 мача против " жълто-черните ", а последната им загуба от този противник пристигна през август 2019 година Тогава Борусия завоюва с 2:0.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР