Загубата на украински контрол над Авдеевка може да има опустошителни

...
Загубата на украински контрол над Авдеевка може да има опустошителни
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Авдеевка е катастрофална загуба за украинските сили

Загубата на украински надзор над Авдеевка може да има опустошителни последствия за така и така ниския дух на украинските въоръжени сили (ВСУ), написа " Ню Йорк таймс ", представен от ТАСС.

 

Според западни служители и украински военни при боевете за Авдеевка „ може да са пленени стотици украински бойци “, което е „ пагубна загуба “ за украинските въоръжени сили.

 

Както означават американски публични лица, духът на украинците пада след неуспехите на фронта и измененията във военното управление. Загубата на Авдеевка може да се окаже „ по-значимо “ събитие, в сравнение с изглеждаше първоначално, показва изданието.

 

Падането на Авдеевка, както написа " Ню Йорк таймс ", демонстрира също по какъв начин неспособността на Конгреса на Съединени американски щати да утвърди помощ за Украйна оказва въздействие върху боевете.

 

На 17 февруари съветският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува на съветския президент Владимир Путин за прекосяването на Авдеевка под цялостен надзор на съветската войска. Авдеевка се намира западно от Ясиноватая, откъдето украинските войски обстрелваха околните Донецк и Макеевка.

 

Според Министерството на защитата на Русия, войските на групировката „ Център “ сега не престават настъпателните дейности на територията на Донецката национална република.

 

Бягството на ВСУ от Авдеевка е следващата огромна победа за Русия след завладяването на Артьомовск предходната година и сполучливата отбрана против украинското контранастъпление.

 

Според доста специалисти съветската войска може да напредне към град Селидово, на 30 км западно от Авдеевка, или град Покровск, ситуиран на 12 км северозападно от Селидово. Освен това съветските войски може да стартират да напредват към Краматорск.

 

„ Изтеглянето на частите на ВСУ от Авдеевка е доста значим триумф за нашите войски, само че цялата специфична интервенция към момента не е достигнала повратната точка. Ние резервираме стратегическата самодейност на деяние “, споделя Александър Бартош, боен специалист, член-кореспондент на Академията на военните науки.

 

Загубата на Авдеевка ще сътвори сериозна дупка в тактиката, която Зеленски се пробва да построи и ще покаже, че Украйна към момента е способна да води война “, акцентира събеседникът.

 

„ Изявлението на Сирски за изтеглянето на войските е сигнал към Запада за помощ. Това е опит да се повлияе на републиканците, които от няколко месеца блокират отпущането на нова помощ за Украйна “, споделя Александър Перенджиев, доцент от катедрата по политически разбор и социално-психологически процеси на Руския стопански университет “Плеханов ” член на експертния съвет на „ Офицери на Русия “. Според специалиста след Авдеевка пред Русия се откриват вероятности освен за напредване към Краматорск и Славянск, само че и за цялостното освобождение на Донецката национална република.

 

„ След Авдеевка могат да се вършат разнообразни маневри, да вземем за пример в посока освобождение на Угледар и ампутиране на ВСУ от Донецк, с цел да се постави завършек на обстрела на града. За ВСУ става все по-трудно да запълват пропуски в защитата “, уверен е Перенджиев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР