Загубата на тримата най-добри играчи в историята ще бъде удар

...
Загубата на тримата най-добри играчи в историята ще бъде удар
Коментари Харесай

Има ли живот след Голямата тройка: тенисът се готви за периода без Федерер, Надал и Джокович

Загубата на тримата най-хубави играчи в историята ще бъде удар по тениса, само че спортът е подготвен да се оправи с предизвикването. Това сподели президентът на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) Андреа Гауденци във връзка подготовката за интервала без Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Тримата не престават да преобладават в последните години, само че към този момент са в преклонна възраст. Швейцарецът се завърна на корта след 14-месечно неявяване, като към този момент е на 39. Надал ще навърши 35 през лятото, а Джокович е с година по-млад.

" Не се тормозя за нашия спорт, в случай че създадем точните неща ", сподели Гауденци пред " Ройтерс ".

" Тук не става въпрос да отхвърляме ролята на тези трима играчи. Те са може би най-великите тенисисти в историята. Постиженията им ще останат доста дълго след края на техните кариери ".

Според Гауденци върховете, сложени от Голямата тройка могат да бъдат усъвършенствани.

" Знаем какво се говореше след отказването на Пийт Сампрас. Той завоюва 14 трофеи от Шлема и мнозина смятаха, че няма кой даже да се приближи до него ", прибавя президентът на АТП.

Федерер и Надал имат по 20 трофеи от Големия шлем, а след през февруари Джокович към този момент е с 18. Наскоро сърбинът за най-вече седмици като №1 в света.

Ефектът на водещите трима играчи върху спорта е голям и от рекламна позиция, като те не престават да са притегателна мощ за почитателите.

Едва 11 от последните 68 шампионата от Големия шлем са извоювани от състезател друг от Федерер, Надал и Джокович.

" Това, което ми дава мотиви за оптимизъм е методът, по който се развива тенисът. Той може да основава персони, които да генерират интерес у хората. Освен това нашият спорт е съвършен за днешната световна конюнктура - организират се доста турнирири в разнообразни точки на света. Тенисът е и образец за равнопоставеността сред половете ", сподели още Гауденци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР