Загубата на Наполи в ШЛ подпечата билетите на торинци за

...
Загубата на Наполи в ШЛ подпечата билетите на торинци за
Коментари Харесай

Ювентус ще играе на Световното клубно първенство

Загубата на Наполи в ШЛ подпечата билетите на торинци за Съединени американски щати
Отборът на Ювентус публично се класира за първото издание на обновеното Световно клубно състезание, което ще се организира следващата година в Съединени американски щати, оповестиха от ФИФА.

Участието на “Старата госпожа ” в влиятелния шампионат беше обезпечено след отпадането на Наполи в 1/8-финалите на Шампионската лига, както и след елиминацията на Лацио седмица по-рано. Именно тези два отбора имаха шансове да завоюват втората италианска квота за Световното клубно състезание, само че за задачата трябваше да стигнат по-далеч от първия елиминационен кръг на ШЛ. Любопитното е, че Ювентус съумя да се класира за надпреварата, макар че през този сезон не беше позволен до присъединяване в Шампионска лига, който е единственият европейски шампионат, който дава точки в ранглистата, определяща участниците на шампионата в Съединени американски щати. Самото класиране на торинския гранд за шампионата ще му донесе доходи от към 50 млн. евро единствено от наградния фонд.

“Бианконерите ” станаха десетият европейски тим, който се класира за Световното клубно състезание, след Челси, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Байерн (Мюнхен), Пари Сен Жермен, Интер, Порто, Бенфика и Борусия (Дортмунд). Остават единствено още две свободни квоти за Стария континент. Едната ще отиде при Атлетико Мадрид или Барселона, а другата при Република България Залцбург, в случай че ПСВ Айндховен сензационно завоюва сегашното издание на ШЛ. Всяка страна има право най-много на два представителя, а общият брой на отборите в Световното клубно състезание е 32.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР