Загубата на концентрация по време на шофиране е една от

...
Загубата на концентрация по време на шофиране е една от
Коментари Харесай

Задължителна система ще следи концентрацията на шофьорите от 2022 година

Загубата на централизация по време на шофиране е една от главните аргументи за пътнотранспортни катастрофи. Ето за какво от 2022 година Европейската комисия ще задължи производителите да инсталират във всяко ново транспортно средство специфична система за следене на държанието на водачите, съобщи CNN. Целта е да бъде понижен броят на нещастните произшествия на пътя.

По-рано този месец от Bosch оповестиха, че са създали интериорна мониторингова система за засичане точно на умората и разсеяността на водачите, което може да направи немската софтуерна компания и главен състезател в реализирането на смяната.

Изкуственият ителект на Bosch, създаден въз основа на действителни случаи, благодарение на камера ще разпознава по кое време клепачите на лидера натежават, какъв брой постоянно мига с очи, както и по кое време отклонява погледа си от пътното платно, с цел да се обърне към някой от пасажерите, с цел да огледа в мобилното си устройство, с цел да пуши или с цел да яде. По данни на Комисията от юни тази година разсейващите действия са фактор за близо 30% от злополуките на територията на Европейския съюз. Технологията, също по този начин, ще може да известява водачите по кое време е време за отмора, както и да понижава скоростта на автомобила, в случай че реши, че това е належащо.

От Bosch твърдят, че събраните от камерите данни ще се съхраняват в софтуера на колата, а в случай че някой от автомобилните производители също поиска да събира информацията, ще би трябвало първо да получи единодушието на водача.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР