Загубата на достъп до приложенията на Google определено бе огромен

...
Загубата на достъп до приложенията на Google определено бе огромен
Коментари Харесай

Как Huawei ще замести Google Maps

Загубата на достъп до приложенията на Гугъл несъмнено бе голям удар за Huawei, който обаче не попречи на компанията да продължи да пораства през миналата година.
 Huawei, Samsung и по какъв начин китайската компания съумя да продаде най-вече 5G смарт телефони
С какво Huawei изпревари Samsung през 2019 година

Какво ли ще стане през 2020 година

Наложените от Съединени американски щати забрани обаче не престават да тежат над компанията, което значи, че Huawei ще би трябвало да сътвори лични други възможности на приложения като Gmail, Гугъл Maps, YouTube и Play Store.

Услугата за навигация на Гугъл е може би една от най-важните за потребителите, само че преди няколко дни стана ясно, че Huawei е на път да замести Гугъл Maps със личен програмен продукт.

По данни на Reuters Huawei и холандската компания TomTom са сключили договорка, която ще обезпечи достъп на китайският телекомуникационен колос до големия набор от карти и информация, с които разполага TomTom.
 Снимка 463261

Благодарение на достъпа до огромната база данни, Huawei ще може да сглоби лична опция на Гугъл Maps и освен.

Преди време TomTom бе главен сътрудник на Apple за основаването и поддръжката на Apple Maps, само че през годините главният бизнес на холандската компания се въртеше към продажбата на физически джаджи за навигация.

През последните две години TomTom изостави този модел и се концентрира върху доходи от продажби на софтуерни услуги, какъвто е казусът с Huawei.
 Huawei, Гугъл, Android и подготвена ли е китайската компания да загърби екосистемата на Гугъл
Huawei е съвсем подготвен да загърби Гугъл

Потребителите няма да виждат разликата

Създаването на лично приложение за навигация би изиграло значима роля при пласирането на тазгодишните артикули на Huawei, а съгласно мнозина компанията ще успее да покаже и личен сурогат на Android в смарт телефоните си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР