Загубата на близък човек е сред най-тежките загуби в живота.

...
Загубата на близък човек е сред най-тежките загуби в живота.
Коментари Харесай

Загуба на близък човек: 7 действени начина да се справите с мъката

 скърбяща-жена

Загубата на непосредствен човек е измежду най-тежките загуби в живота. Струва ви се, че дружно с вас си е отишла и парченце от самите вас. Колкото и да се пробвате да се разсейвате от мрачните мисли, никой и нищо не може да запълни образувалата се празнота. Да се избегне тъгата е невероятно, само че има 7 действени метода да се справите с нея:

1. Скърбете

Скръбта е единственият верен излаз, който можете да намерите първоначално. Не се затваряйте в себе си и своите прекарвания. Необходимо е в цялостна степен да усетите болката и да крещите, в случай че в това можете да намерите най-малко краткотрайно избавление.

Това е самобитно филтриране, което оказва помощ да снемете камъка от душата си. Мъката ще ви залива на вълни, само че единствено по този начин последователно ще отстъпи.

2. Помнете

Както преди можете да продължите да вършиме това, което е харесвал отишлия си от живота човек. Например да купите обичания му сладолед или в незабравим ден, да речем, годишнина от гибелта, да отидете на място, на което той е ходел.

Колкото по-често правите такива привидно незначителни ритуали, толкоз по-бързо сълзите от загубата ще се сменят с носталгия и усмивка от тези прелестни моменти, които сте претърпели дружно.

3. Не се стеснявайте да помолите за помощ

Съществуват групи за поддръжка на хора, сблъскали се с сходни обстановки, не би трябвало да пренебрегвате помощта и на психолозите или психиатрите.

Да се приказва за гибелта и скръбта е доста значимо, тъй като общуването се случва с хора, които схващат болката, с която сте се сблъскали. Те могат да ви дадат и скъпи препоръки. Запомнете: когато казусът е споделен с другари, той отчасти към този момент е решен.

4. Пишете за възприятията си

Може да ви наподобява факсимиле, само че изразяването на скръбта върху лист хартия е доста действено. Можете да пробвате да напишете нормално писмо, да посветите на обичания човек стих или къс роман – всичко, което ще ви помогне да изразите възприятията си. Това е още една форма на филтриране и метод да преборите тъгата.

5. Действайте

Положителните страсти са значим инструмент в битката с тъгата. Не е нужно да се концентрирате върху предишното – по този начин просто ще плувате по течението и непрекъснато ще чувствате тъга.

Излизайте по-често от у дома, разхождайте се на пресен въздух, обръщайте внимание на околната природа, развивайте се. Скоро още веднъж ще можете да дишате с цялостна гръд.

6. Поставете си нови цели

Помнете, че постоянно има нещо по-голямо от вас и вашата тъга. Крайно значимо е да намерите успокоение в нещо. То може да бъде ново въодушевление, блян да помагате на хората или да вършиме света по-добър – нещо, което дава чувство за лична значителност и изгода.

Това освен ще помогне да организирате времето си и да се разсеете от тъжните мисли, само че и ще открие спомагателни благоприятни условия за другарство с други хора.

7. Грижете се за себе си

Вашето здраве е скъпият подарък, който ви е останал. Не се разрушавайте прочувствено и физически, не позволявайте на тъгата да унищожи това, което към момента може да ви направи щастливи.

Следете за качеството на почивката и съня. Старайте се да се храните вярно и да превръщате умерените физически натоварвания в табиет – това ще бъде най-хубавия подарък за този, който по този начин ви е обичал.

За страдание, скръбта е част от живота, само че не би трябвало да й позволявате да ви завладее. Позволете на тъгата да отстъпи място на приятните и щастливи мемоари, продължете напред в името на това, за което сте мечтали със своя непосредствен. Изберете живота.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР