Загуба за 10.6 млн. лв. само за последната година и

...
Загуба за 10.6 млн. лв. само за последната година и
Коментари Харесай

Загуба за милиони и затворени поръчки в Александровска болница при Костадин Ангелов

Загуба за 10.6 млн. лева единствено за последната година и половина от ръководството на някогашния шеф на Александровска болница и здравен министър от последното ръководство на ГЕРБ – Костадин Ангелов, която към този момент е достигнала близо 70 млн. лева Лихви от 20 млн. лева поради подписани от него неизгодни разсрочвания на контракти и задължения за милиони. Проведени публични поръчки за лекарства, които са " затворили " конкуренцията ", и концентриране на заплащания към няколко компании в Covid пандемията.

Това разкриват две инспекции - одитен отчет за положението на лечебното заведение в интервала 1 януари 2019 – 30 юни 2020 година, и разбор на законосъобразността и целесъобразността на извършените публични поръчки от 1 януари 2019 година - 31 юли 2021 година

Резултатите от двата одита бяха оповестени във вторник от здравното ведомство.

Самият Костадин Ангелов, който управлява лечебното заведение от 2013 година до юли 2020 година дефинира това като кавга с политически конкурент и опит за заплашване, задето освободил от работа брачната половинка на Стойчо Кацаров. Според него изнесените данни са манипулативни и той заварил болничното заведение на загуба, с остаряла инфраструктура, а по негово време били увеличени приходите ѝ.

Ще бъде сезирана прокуратурата. Нещо повече, ще упорствам съветът на шефовете да предяви регресен иск по отношение на някогашните ръководители, съобщи по-късно денем здравният министър Стойчо Кацаров по отношение на неизгодните контракти за разсрочено заплащане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР